Quantcast

http://picasion.com/

Καλαϊτζίδης: «Τιμή για την Ημαθία η επίσκεψη του Πατριάρχη»

Σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης του νομού Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης έπλεξε το εγκώμιο του Πατριάρχη και τόνισε μεταξύ άλλων πως είναι τιμή για τη Βέροια η επίσκεψη του Βαρθολομαίου στην πόλη μας. Διαβάστε αναλυτικά την τοποθέτησή του: «Η Ημαθία είχε την τιμή και την ευλογία να δεχτεί, επί τριήμερο, την επίσκεψη του Παναγιοτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος λάμπρυνε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις των 22ων Παυλείων, τα οποία έχουν καταστεί, με την προισταμενία του Ποιμενάρχη μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, φάρος ορθοδοξίας στα πέρα της οικουμένης. 
Νοιώθω υπερήφανος, ως Ορθόδοξος Χριστιανός και ως Ρωμιός, για το τεράστιο έργο που επιτελεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων του πλανήτη μας. Το «Φανάρι», πρώτο τη τάξει, μεταξύ ίσων, στον Ορθόδοξο κόσμο, έχει βαθιές και στέρεες βάσεις, εκ του Θεού προερχόμενες, που δεν μπορεί να σαλεύσει κανένας άνθρωπος, καμία γήινη ματαιότητα. 
Κατά τη διάρκεια του επισήμου γεύματος που παρέθεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στη Δοβρά, προσέφερα στον Παναγιότατο ως αναμνηστικό δώρο ένα βιβλίο με την ιστορία των Αιγών, απ΄ όπου ξεκίνησε ο Μέγιστος των Ελλήνων και της Οικουμένης Αλέξανδρος και την ασπίδα και την σάρισα των Μακεδόνων στρατιωτών, ως σύμβολο αντιμετώπισης των προκλήσεων και των δοκιμασιών της Οικουμενικής του αποστολής, τούτους τους δύσκολους καιρούς, όπου κυριαρχούν η μισαλλοδοξία και οι διωγμοί εναντίον των ορθοδόξων χριστιανών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ