Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κατάσχεση: Έτσι θα γλιτώσετε τις καταθέσεις σας

Αντιμέτωποι με τις κατασχέσεις χρημάτων από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς είναι πλέον πολλοί φορολογούμενοι που έχουν οφειλές στο Δημόσιο. Μάλιστα οι κατασχέσεις από τους λογαριασμούς που έχουν ήδη γίνει, ξεπερνούν τις 428.000 με αυτόν τον αριθμό να είναι ενδεικτικός της παρούσης κατάστασης και του τι θα ακολουθήσει.

Πώς θα γλιτώσετε την κατάσχεση


Η αναγκαστική είσπραξη από την εφορία μπορεί να αποφευχθεί, αρκεί οι φορολογούμενοι να προχωρήσουν στις παρακάτω κινήσεις:

1. Δήλωση μέσω της ειδικής εφαρμογής του taxisnet του ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού. Ο πολίτης θα πρέπει απλά να δηλώσει τον IBAN και αυτόματα η εφορία ενημερώνει την τράπεζα. Με τον τρόπο αυτό οι πολίτες έχουν ακατάσχετο όριο ως 1.250 ευρώ σε αυτόν τον λογαριασμό.

2. Εάν ο πολίτης έχει πολλούς διαφορετικούς λογαριασμούς σε μία ή περισσότερες τράπεζες να μοιράσει στους λογαριασμούς αυτούς ποσά ως 50 ευρώ. Ο νόμος προβλέπει ότι από τους τραπεζικούς λογαριασμούς δεν μπορεί να γίνει κατάσχεση υπολοίπου έως 50 ευρώ, ανεξάρτητα από το ύψος της οφειλής.

3. Ρύθμιση των οφειλών πάνω από 500 ευρώ. Και στην περίπτωση αυτή μέσω taxisnet γίνεται η σχετική αίτηση για την υπαγωγή στη ρύθμιση των 12 δόσεων.

4. Ρύθμιση οφειλών ακόμη και εάν αυτές δεν είναι ληξιπρόθεσμες. Για να γίνει αυτό ο πολίτης πρέπει να πάει στην εφορία και να καταθέσει σχετική αίτηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ