Quantcast

http://picasion.com/

Δοβλέτογλου: «Ντύνει» τα σπίτια μας 80 χρόνια

Ήταν στα τέλη της δεκαετίας του 30 όταν ο Άγγελος Δοβλέτογλου μετά από μια πολυτάραχη διαδρομή από την Καισάρεια στη Βέροια και τον αγώνα για επιβίωση, πούλησε το πρώτο του έπιπλο. Ήταν ένα μεταλλικό διπλό κρεβάτι. Οι γνωστές τότε "καριόλες". Αξιόπιστα και αθάνατα. Κάθε σπίτι είχε από ένα. Σ' εκείνο το μικρό μαγαζάκι στην οδό Κεντρικής, στη γειτονιά του Ορτά Τζαμί, ξεκινάει η πορεία της εταιρείας Δοβλέτογλου.
 Μετά τα μεταλλικά κρεβάτια ήρθαν τα μπαούλα. Κατασκευή και εμπορία.
Επίσης απαραίτητο αξεσουάρ για κάθε σπίτι της εποχής. Εκεί φυλάσσονταν οι πολύτιμες προίκες. Τα χειροτεχνήματα της οικογένειας, η νοικοκυροσύνη της και οι μνήμες της. Εν τω μεταξύ το κατάστημα έχει μεταφερθεί στην οδό Αντωνίου Καμάρα εκεί που αργότερα έγινε η κλινική του Αβραμίδη και η επόμενη γενιά έχει ήδη μπει στη δουλειά. Το εργαστήριο ήταν εκεί που σήμερα βρίσκονται οι εργατικές κατοικίες.



Ο επαγγελματισμός, η πρωτοπορία, αλλά κυρίως η ανθρώπινη προσέγγιση και η φροντίδα, έφεραν την αγάπη του κόσμου. Η ανάπτυξη αλματώδης την εποχή εκείνη και η Δοβλέτογλου μετακομίζει στην πλατεία του Αγίου Αντωνίου στην οδό Κεντρικής.

Χαρακτηριστικό περιστατικό του κλίματος της εποχής, όταν από τις 3 διεκδικήτριες ενός μπαουλοντίβανου, η μία έβγαλε τη φουρκέτα από τα μαλλιά της κα το τρύπησε ώστε να το πάρει η ίδια, αφού οι άλλες φυσικά δεν το ήθελαν πια.



Από την πλατεία Αγίου Αντωνίου στην Πίνδου (όπου το κατάστημα λειτουργεί ακόμα) και μερικά χρόνια αργότερα στο κτήριο της έκθεσης στο 7μο χιλιόμετρο Βέροιας Νάουσας. Εκεί που η τρίτη γενιά Δοβλέτογλου χτίζει πλέον το παρόν και το μέλλον της επιχείρησης.

Πάντα κοιτάμε το μέλλον

Το πέρασμα στη νέα εποχή έχει ήδη ξεκινήσει. Δοβλέτογλου δεν σημαίνει πλέον μόνο έπιπλο. Σημαίνει φιλοσοφία ζωής, άποψη και αισθητική, σε μια ολιστική προσέγγιση.

Design με την εξειδίκευση και την εμπειρία που συνεπάγεται το όνομα της εταιρείας. Πλήρης γκάμα λύσεων στον φωτισμό αντιπροσωπεύοντας τις κορυφαίες εταιρείες της Ευρώπης.
Κάθε είδους διακοσμητικό αντικείμενο που χρειάζεται το σπίτι. Και φυσικά έπιπλο, όπου η Δοβλέτογλου "έχτισε" το όνομά της φτάνοντας σήμερα να αποτελεί μια εκ των κορυφαίων εταιρειών στο αντικείμενό της στην Βόρειο Ελλάδα.
«Μπορεί οι δραστηριότητες της επιχείρησης να έχουν ξεφύγει πλέον από τα όρια της Ημαθίας αλλά στην πραγματικότητα είμαστε πάντα "επαρχιώτες". Μας νοιάζει. Έχουμε πάντα την αίσθηση ότι θα συναντήσουμε στον δρόμο τον πελάτη μας και θέλουμε να εισπράξουμε την ζεστή του καλημέρα και να ανταποδώσουμε κοιτώντας τον στα μάτια. 

Μας νοιάζει να είναι ικανοποιημένος. 
Μας νοιάζει να κάνουμε μαζί την καλύτερη επιλογή για το σπίτι του. 
Μας νοιάζει να διευκολύνουμε στον τρόπο πληρωμής.»

Στη Δοβλέτογλου, Μας Νοιάζει.


Dovletoglou Show room 7μο χλμ. Βέροιας-Νάουσας, 
Τ.Κ. 59132, Βέροια, 

Dovletoglou Branch Πίνδου 17 Βέροια

Τηλ.: 23310 93003, Fax: 23310 93422,

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ