Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο Μ.Α.Σ. «Η Καλλιθέα» τίμησε την Ποντιακή Γενοκτονία (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Με μια συγκινητική και λαμπερή εκδήλωση στο Χώρο Τεχνών, ο Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Βέροιας «Η Καλλιθέα» τίμησε την Εθνική Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η βράβευση του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονα...
ως τιμή και ευγνωμοσύνη στο πρόσωπό του αλλά και ως τιμή παράλληλα και σε όσους κληρικούς και μοναχούς θυσιάστηκαν, σε πολλά πρόσωπα από τους οποίους έγινε και ειδική αναφορά στην εισαγωγή της εκδήλωσης. 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Παντελεήμων, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκη Καρατζιούλα και Θεόφιλος Τεληγιαννίδης ως εκπρόσωποι του Αντιπεριφερειάρχη, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Σοφιανίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Γιώργος Τουλίκας, ο Υποδιοικητής της Α' Μεραρχίας Πεζικού, υποστράτηγος Πουλίκος Πουλικάκος, ως εκπρόσωπος του Διοικητή, υποστράτηγου Χρήστου Σίμου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας, επιπυραγός Αλέξανδρος Κουβακάς, ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδας Αστυνομικός Υποδιευθυντής Διονύσιος Κούγκας, εκπρόσωποι πολιτιστικών, κοινωνικών σωματείων και πλήθος κόσμου. 
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Βέροιας και ο πρόεδρος του Συλλόγου «Η Καλλιθέα» Κωνσταντίνος Τοπαλίδης, ενώ κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Χάρης Τσιρκινίδης Υποστράτηγος ε.α., συγγραφέας, νομικός, όπου έκανε μια σύντομη ιστορική αναφορά στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου μέσα από τα γαλλικά αρχεία.
Ακολούθησε το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης με τη χορωδία Φίλων Παράδοσης, Πόντου, Θράκης, Μικράς Ασίας «Οι Αλησμόνητες Πατρίδες» και οι Πυρριχιστές του συλλόγου, όπου θα παρουσίασαν τον χορό Σέρρα.
Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν στον κόσμο ποντιακά εδέσματα. Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες από την εκδήλωση:













































ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ