Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Παρουσιάστηκε στη Βέροια το βιβλίο της Τζίνας Ψάρρη «Μέχρι το πέμπτο σκαλοπάτι»

Το βιβλίο της Τζίνας Ψάρρη «Μέχρι τι πέμπτο σκαλοπάτι», παρουσιάστηκε το απόγευμα της Κυριακής 22/5 στο ζαχαροπλαστείο Σερεμέτα στη Βέροια. Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ημαθίας και ο Κοι.Σ.Π.Ε. «ΔΕΣΜΟΣ», οι πρόεδροι των οποίων, Γιώργος Σαλιάγκας και Ηλίας Γραμματικόπουλος αντίστοιχα απηύθυναν χαιρετισμό...
ενώ την παρουσίαση και την ανάγνωση αποσπασμάτων του βιβλίου ανέλαβαν η Ελένη Βεζύρογλου, συγγραφέας - ποιήτρια και Γ.Γ. του Δ.Σ. της Ένωσης Λογοτεχνών Βόρειας Ελλάδας, η Εύα Παυλίδου, συγγραφέας - ποιήτρια και η Αγάπη Ντόκα, συγγραφέας. 
Ένα είδος ψυχοθεραπείας, χαρακτήρισε το βιβλίου ο κ. Σαλιάγκας, ένα βιβλίο κλάσης ανώτερο από άλλα το χαρακτήρισε ο κ. Γραμματικόπουλος, που με τρόπο συγκινητικό και πετυχημένο μεταφέρει τα βιώματα της παιδικής ηλικίας της ηρωίδας και των σχέσεων με τους γονείς της, στις μετέπειτα δικές της σχέσεις. 
Η Βέροια είναι μια πόλη που αγαπά την τέχνη και ό,τι προάγει τον πολιτισμό, ανέφερε η κ. Παυλίδου ενώ στη συνέχεια ανέγνωσε το βιογραφικό της συγγραφέως. Αναφορικά με τον τίτλο είπε «Πόσο δύσκολο είναι να ανέβεις 5 σκαλοπάτια; Οι ψυχολόγοι θα πουν πόσο δύσκολο είναι να δεις τη σκάλα μπροστά σου, αν την έχεις καλύψει με φαντάσματα. Η ηρωίδα προσπαθεί να ανέβει τα 5 σκαλοπάτια της αυτοεκτίμησης».
Μέσα από το βιβλίο γνώρισα μια αρρώστια που δεν διακρίνει χρώμα, κοινωνική και οικονομική κατάσταση, την κατάθλιψη. Η ηρωίδα είναι μια γυναίκα που εθελοτυφλεί και αφήνει τα χρόνια να περνούν, ανέφερε η κ. Ντόκα και έκλεισε με τη φράση «Αυτό που η κάμπια ονομάζει το τέλος του κόσμου, η ζωή το λέει πεταλούδα». 
Αποσπάσματα από το βιβλίο με το δικό της γλαφυρό και ιδιαίτερο τρόπο ανέγνωσε στο κοινό η κ. Ελένη Βεζύρογλου.
Το λόγο τέλος πήρε η ίδια η συγγραφέας, αναφέροντας πως ένιωθε γαλήνια όσο έγραφε και έγραφε κάθε φορά που ένιωθε πως ήθελε να αλλάξει τον κόσμο. «Η γραφή για εμένα είναι τόπος ιερός», είπε, ενώ αναφέρθηκε και στην αλληγορία του εξωφύλλου, που σχεδιάστηκε ειδικά για το βιβλίο και που θα φανεί στις τελευταίες σελίδες του.







ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ