Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο σεφ του «Βεροιώτη» προτείνει: Αρνάκι λαδορίγανη

Πλένουμε καλά το κρέας και τοποθετούμε σε ένα ταψί ή μια γάστρα. Με ένα μαχαιράκι το τρυπάμε και βάζουμε από δύο σκελίδες σκόρδο σε κάθε μπούτι. Αλατοπιπερώνουμε και αλείφουμε με λίγο λάδι, το δενδρολίβανο και τη ρίγανη.(το προτιμότερο είναι να μαριναριστεί όλο το βράδυ ή τουλάχιστον για 3 ώρες). Σε προθερμασμένο φούρνο βάζουμε το ταψί (ή τη γάστρα), ρίχνουμε νερό σχεδόν μέχρι τη μέση του ταψιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον χυμό από τα λεμόνια και τα δαφνόφυλλα. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή καπακώνουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 200© για τουλάχιστον 2 ώρες συν μισή ωρίτσα ξεσκέπαστο για να χρωματίσουμε το κρέας.

ΥΛΙΚΑ:

4 μπούτια αρνίσια

1 κούπα ελαιόλαδο

8 σκελίδες σκόρδο

4 δαφνόφυλλα

2 λεμόνια

Αλάτι, πιπέρι, δενδρολίβανο

Ρίγανη (κατά προτίμηση φρέσκια)

Eπιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ