Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την σόγια, την κέτσαπ, το βαλσάμικο, το λευκό ξύδι και αφήνουμε κατά μέρος. Σε σοτέζα ή ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε το κοτόπουλο και το κρεμμύδι με ελαιόλαδο μέχρι να χρωματίσουν. Προσθέτουμε το τζίντζερ και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί και ρίχνουμε το μείγμα ξυδιών και σόγιας και σιγοβράζουμε για 5’. Τέλος ρίχνουμε και το μέλι και μαγειρεύουμε για ακόμη 2’ μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με σουσάμι και συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι.
ΥΛΙΚΑ:
ΥΛΙΚΑ:
2 στήθη κοτόπουλο
3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
3 κ.σ. βαλσάμικο
2 κ.σ. λευκό ξύδι
2 κ.σ. κέτσαπ
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο εμενσέ (λεπτές φέτες)
1 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κ.σ. μέλι (κατά προτίμηση θυμαρίσιο)
Λίγο λευκό σουσάμι σοταρισμένο
Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς
3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
3 κ.σ. βαλσάμικο
2 κ.σ. λευκό ξύδι
2 κ.σ. κέτσαπ
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο εμενσέ (λεπτές φέτες)
1 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κ.σ. μέλι (κατά προτίμηση θυμαρίσιο)
Λίγο λευκό σουσάμι σοταρισμένο
Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς