Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ζωγράφισε με το στόμα και την ψυχή ο Τριαντάφυλλος Ηλιάδης στη Βέροια

Τα εγκαίνια της έκθεσης του διακεκριμένου ζωγράφου Τριαντάφυλλου Ηλιάδη πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης 12/4 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη Βέροια, έργα του οποίου εκτίθενται στο φουαγιέ του κτιρίου μέχρι και την Παρασκευή 15/4. Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Βέροιας και η ΚΕΠΑ Βέροιας...

Τον καλλιτέχνη προλόγισε ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, χαρακτηρίζοντάς τον ως ένα μοναδικό παράδειγμα αγωνιστικότητας και αισιοδοξίας, αφού το ταλέντο και το πείσμα του καλλιτέχνη μπορούν όπως είπε, να λειτουργήσουν ως παράδειγμα για όλους μας. 
Στην πορεία του από την πρώτη πινελιά έως την καταξίωση και τις αναρίθμητες τιμητικές διακρίσεις, αναφέρθηκε ο Τριαντάφυλλος Ηλιάδης. «Πέταξα από πάνω μου αποφασιστικά τα βάρη της αναπηρίας και ανήγαγε τις ελάχιστες δυνατότητές του σε στοιχεία δημιουργίας που μου εξασφαλίζουν αξιοπρεπή διαβίωση και τη συμβολή μου στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της πατρίδας μου. Ήμουν ένα πληγωμένο παιδί, καταδικασμένο στην κοινωνία και συχνά αντιμέτωπος με την πικρία του ρατσισμού και δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα γνώριζα την καταξίωση και θα γινόμουν ένα ισότιμο μέλος της κοινωνίας. 
Από μικρή ηλικία άρχισα τον αγώνα... Μου έλειπαν τα χέρια και άρπαξα το πινέλο με το στόμα. Ξόδεψα μήνες και ώρες ώσπου να καταφέρω να κρατήσω με σταθερότητα το πινέλο», ανέφερε ο καλλιτέχνης, ενώ στη συνέχεια χάρισε στο κοινό λίγα λεπτά παρακολούθησης του καλλιτέχνη επί το έργον.
Ακολούθως, ο κ. Κυρίζογλου προλόγισε το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, την προβολή του ντοκιμαντέρ «ΜΟΥΣΑ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΣ - οι αρχαίοι χώροι θέασης και ακρόασης της Κεντρικής Μακεδονίας», μίας συμπαραγωγής της ΠΕΔΚΜ και του Πολιτιστικού Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» που ξεναγεί το θεατή στις μεγάλες πόλεις και στα μνημεία θέασης και ακρόασης της Κεντρικής Μακεδονίας και τη σημασία τους στον πολιτισμό, στην πολιτική και στην ιστορία από τον 4ο αιώνα π.Χ. μέχρι και τον 3ο αιώνα μ.Χ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:


















ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ