Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μούρτης: «Σάκος του μποξ οι αστυνομικοί της Ημαθίας»

«Η ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ - ΖΗΤΑΜΕ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ»
Τα επιπλέον προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αστυνομικοί της Ημαθίας, με τη δημιουργία ήδη του πρώτου κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στη Βέροια -και την αναμονή άλλου ενός ή δύο- συζητήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο έκτακτο ΔΣ που συγκάλεσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας...
Η πρόταση των αστυνομικών ήταν η δημιουργία ενός μόνο κέντρου σε όλο το νομό και όχι η ισοκατανομή σε όλους τους δήμους, όπως προτείνουν οι δήμαρχοι, καθώς όπως είπαν, δεν επαρκεί το προσωπικό για να καλύψει τη δύναμη που θα χρειαστεί σε δυο ή τρία κέντρα. Ο πρόεδρος της Ένωσης Απόστολος Μούρτης χαρακτήρισε μάλιστα τους αστυνομικούς ως σάκους του μποξ, που βαράει όποιος βρει. «Οι δυνάμεις που χρειάζονται για να καλύψουν δυο ή τρία κέντρα στην Ημαθία είναι τεράστιες και η δύναμή μας δεν αρκεί για να ανταπεξέλθουμε».
Στο σημείο αυτό τοποθετήθηκε και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας Γιώργος Τουλίκας, παρουσιάζοντας με νούμερα το μέγεθος του προβλήματος. «Στις Βαρβάρες χρειάζονται 20 άτομα περίπου σε 24ωρη βάρδια, στο Κέντρο της Αλεξάνδρειας που είναι πολύ μεγαλύτερο δε θα φτάνουν ούτε 40. Υπολογίστε και 15 άτομα που πηγαινοέρχονται καθημερινά στην Ειδομένη για 8ωρη υπηρεσία συν 4 ώρες η διαδρομή, καθώς και τους 5 μόνιμα αποσπασμένους εκεί, τους 8 μηνιαίως στην Κω και τους έως τις 13/3 τουλάχιστον 8 αστυνομικούς στον Έβρο, που μάλλον σύντομα θα ξαναζητηθούν. Ανοίγονται παράλληλα πολλές υποχρεώσεις για τους αστυνομικούς της Ημαθίας. Να δημιουργηθεί αν όχι ένα, τουλάχιστον μέχρι δυο Κέντρα στην Ημαθία, με γνώμονα την μικρότερη δυνατή αστυνομική παρουσία, έτσι ώστε να μπορέσουν οι αστυνομικοί να ασχοληθούν με το κύριο έργο τους που είναι η ασφάλεια των πολιτών».

Στη συνέχεια ο κ. Μούρτης έκανε έκκληση στους δημάρχους και τους βουλευτές να βοηθήσουν σε μια κάποια λύση του προβλήματος. «Βοηθήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας. Οι αστυνομικοί της Ημαθίας κάνουμε καλά τη δουλειά μας, με φιλότιμο, ξεπερνώντας το όριά μας. Ζητάμε συμπαράσταση. Να απεμπλακούν οι δυνάμεις μας που απασχολούνται στην Ειδομένη και ήδη υπηρετούν 12ωρα και 16ωρα. Η Ειδομένη ήρθε πλέον στην Ημαθία. Αν συνεχίσουμε να πηγαίνουμε εκεί και εδώ, οι δυνάμεις δε θα επαρκούν για να τις ανάγκες των πολιτών του νομού και για σωστές βάρδιες».

Αναφέρθηκε μάλιστα και στις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί όταν καλούνται να υπηρετήσουν τη βάρδιά τους στην Ειδομένη. «Ήρθε διαταγή να χρησιμοποιούμε γάντια, μάσκες, αντισηπτικά, αλλά κανένας φορέας δεν μας τα καλύπτει. Τα πληρώνουμε από την τσέπη μας. Συνάδελφοι καλούνται να βγάλουν το 8ωρο στη βροχή, χωρίς ένα στέγαστρο. Συνεχίζουν όμως να κάνουν τη δουλειά τους με φιλότιμο. Όλα αυτά θα κληθούμε τώρα να τα αντιμετωπίσουμε και στην Ημαθία. Ας δημιουργηθούν τουλάχιστον οι δομές και για τους αστυνομικούς. Το ζήτημα δεν είναι αστυνομικό, είναι πολιτικό και λυπάμαι που δεν παρευρέθησαν οι βουλευτές μας στη σημερινή συζήτηση». 

Ο κ. Μούρτης ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του με έκκληση προς τις Αρχές που βρέθηκαν στη σύσκεψη. «Ζητάμε τον επαναπατρισμό των συναδέλφων μας. Καθίστε όλοι μαζί και πάρτε αποφάσεις. Βοηθήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ