Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο σεφ του «Βεροιώτη» προτείνει: Καλαμαράκια με πικάντικη σάλτσα

Συνεχίζουμε σε ρυθμούς σαρακοστής με κορυφαίες γεύσεις: Καθαρίζουμε τα καλαμάρια βγάζοντας την εξωτερική τους μεμβράνη και το κόκκαλο από το εσωτερικό τους. Τα βράζουμε για 6’-7’ και τα κόβουμε σε ροδέλες. Σε σοτέζα ή πλατιά κατσαρόλα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και σοτάρουμε με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τον τοματοπελτέ, το κρασί, το δαφνόφυλλο, την ζάχαρη...
το μπούκοβο, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Κατόπιν ρίχνουμε τα καλαμαράκια και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμη 4’-5’. Τέλος εκτός φωτιάς τρίβουμε λίγη φρέσκια ρίγανη και πουδράρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Υλικά:
500gr καλαμαράκια

4 ώριμες ντομάτες

1 πράσινη πιπεριά

1 κόκκινη πιπεριά

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

150ml λευκό κρασί

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κ.γ. τοματοπελτέ (αραιωμένο με λίγο νερό)

1 δαφνόφυλλο

Αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο

Λίγη ζάχαρη, λίγο μαϊντανό


Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ