Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Γκίμας: «Μικρό θαύμα αυτό που πέτυχε ο Φίλιππος» - Λαζός: «Είναι Πρωτάθλημα Τραπεζών και εμείς θυρίδα»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης 9/2 ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής μπάσκετ του Φιλίππου Βέροιας Ηλίας Λαζός και ο προπονητής της ομάδας Δημήτρης Γκίμας. Μια συνέντευξη καθαρά απολογιστικού χαρακτήρα, σχετικά με την πορεία της ομάδας στον πρώτο γύρο και το τι μέλλει γενέσθαι στον δεύτερο. «Ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε μια ομάδα, όταν οι άλλες ήταν ήδη στο στάδιο της προετοιμασίας...
Είναι ένα μικρό θαύμα ότι έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Γκίμας. 
«Μετά τη δικαίωση του περσινού αγώνα το θεώρησα ντροπή να μην παίξει η ομάδα στην Α2 κατηγορία. Ο πρώτος στόχος επετεύχθη, φτιάξαμε μια ομάδα ανταγωνιστική. Με δυο μόνο εβδομάδες προετοιμασία, σταθήκαμε τυχεροί και κερδίσαμε το πρώτο παιχνίδι με τον Ηρακλή, νίκη που ήταν καθοριστική για την ψυχολογική στήριξη της ομάδας. Κάποιοι μας έδιναν ταβάνι 1 νίκη. Εμείς καταφέραμε τέσσερις. Είναι ένα μικρό θαύμα ότι κάναμε μέχρι σήμερα, με μια ομάδα τριών εβδομάδων, με το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας και με το μικρότερο budget, όχι όμως με τη μικρότερη αξία. 
Χρειαζόμαστε 5 νίκες στον επόμενο γύρο για τα play out. Είναι και αυτό ένα ακόμα θαύμα που πρέπει να πετύχουμε. Έχω πίστη για τις νίκες και στο τέλος θα καταφέρουμε να σωθούμε. Το πρωτάθλημα για εμάς θα κριθεί το Μάιο».
«Στόχος είναι να σωθούμε. Ο αρχικός στόχος για εμένα είναι να μπούμε στα play out», είπε ο Ηλίας Λαζός, ενώ χαρακτήρισε τη συνάντηση ως ενημερωτική, καθώς όπως είπε, πολλοί είναι αυτοί που ενδιαφέρονται για την πορεία της ομάδας και καλό είναι να λάβουν κάποιες απαντήσεις. «Κάποια παιχνίδια που χάσαμε, θα μπορούσαμε να τα είχαμε κερδίσει, όπως και κάποια που κερδίσαμε, θα μπορούσαμε να τα είχαμε χάσει. Σε κανένα παιχνίδι δεν είμαστε το φαβορί. Σε κάποια μας βοήθησε η τύχη, σε κάποια η διαιτησία δεν ήταν καλή, όπως αυτό με τον Ηρακλή. Δεν αναφέραμε κάτι, κάνουμε πρώτα την αυτοκριτική μας και έπειτα βλέπουμε τις ευθύνες των τρίτων. Δόθηκαν σφυρίγματα που μας έδωσαν να καταλάβουμε πως όσο αισιόδοξοι και αν ήμασταν δε θα φτάναμε σε καλό αποτέλεσμα. Έχουμε το δικαίωμά μας στη νίκη και ας μας αφήνουν όταν μπορούμε να το πετύχουμε. Είμαστε φιλότιμοι, όχι όμως καημένοι. Οφείλουν να σέβονται όμως την προσπάθεια των παιδιών», ανέφερε σχετικά με το αγωνιστικό κομμάτι. 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο οικονομικό κομμάτι, λέγοντας πως υπάρχει ακόμα μια τρύπα, αν και μικρότερη. «Μπορεί να είναι της τάξης του 5% με 8%. Προσπαθούμε με αλχημείες να την κλείσουμε. Ταξιδεύουμε για τα μακρινά εκτός έδρας παιχνίδια αυθημερόν με λεωφορείο, από νωρίς το πρωί, παίζουμε και γυρνάμε, με πρόχειρο φαγητό στο δρόμο, για να γλυτώσουμε τις διανυκτερεύσεις. Παλαιότερα θα ήταν ντροπή να το πούμε, τώρα όχι. Εξαντλούμε κάθε πιθανότητα να εξοικονομήσουμε για να είμαστε με το μέτωπο ψηλά. 
Είναι ένα πρωτάθλημα Τραπεζών και εμείς είμαστε μια μικρή θυρίδα στην εποχή των capital controls. Είμαστε φτωχοί αλλά όχι φτωχοί συγγενείς, θα το παλέψουμε. Οι παίκτες είναι όλοι πληρωμένοι και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Υπάρχει ακόμα τρόπος να βοηθηθούμε. Υπάρχει ένας πολύ ενδιαφέρον γύρος με 6 παιχνίδια στη Βέροια με πολύ καλές ομάδες. Τα διαρκείας πλέον κοστίζουν 20 ευρώ.

Με ρωτάει ο κόσμος γιατί δεν κάνουμε μεταγραφές. Είναι πρακτικά αδύνατο. Κάναμε την μεταγραφή που δικαιούμασταν το Δεκέμβρη και τώρα μια μεταγραφή θα διατάρασσε τα οικονομικά της ομάδας. Προτιμήσαμε να διατηρήσουμε το ρόστερ πληρωμένο και να πορευτούμε έτσι. 

Τέλος, αναφέρθηκε στα highlights της χρονιάς, όπως η έλευση του Παπαμακάριου και του Κακιούζη και την τιμή που τους έκανε η ομάδα, η επίσκεψη στο Μητροπολίτη, η επαφή με την Πρωτοβουλία για το Παιδί που υπάρχει εδώ και χρόνια, τα παιδιά της Ακαδημίας που βρίσκονται στο γήπεδο ενεργά και με παλμό, καθώς και η αγκαλιά στη μικρή Μαριάννα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ