Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η επίσκεψη της 5ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης

Την Τετάρτη, 27-1-2016,οι μαθητές της Δ' τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας μαζί με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς των τμημάτων Μαραντίδου Ελπίδα, Ζαφειρίου Κων/νο,Τάσιο Φώτιο και Χατζηχαραλάμπους Παναγιώτα, επισκέφτηκαν το Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης. Στην αρχή τους έγινε παρουσίαση από τον υπεύθυνο του Μουσείου σχετικά με τα εκθέματά του, στη συνέχεια τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους του και εντυπωσιάστηκαν από τηνπληθώρα και ποικιλία...
των εκθεμάτων. Είδαν στοιχεία του τοπικού πολιτισμού, στολές ,εργαλεία δουλειάς και καθημερινής ζωής, τρόπους χτισίματος των σπιτιών τους ανάλογα με την περιοχή, τα επαγγέλματα που εξασκούσαν, με κάποια από αυτά χαμένα στο βάθος του χρόνου!
Ακόμη είδαν τα οικοσυστήματα της περιοχής, ζώα ήμερα και άγρια, φυτά και ψάρια της λίμνης και του ποταμιού, καθώς επίσης πετρώματα και απολιθώματα. Γνώρισαν την τοπική ιστορία και τους αγώνες των κατοίκων για ελευθερία στα χρόνια της τουρκοκρατίας, του μακεδονικού αγώνα και κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1940.
Τα παιδιά φεύγοντας από τον χώρο του Μουσείου ήταν εντυπωσιασμένα από τα εκθέματα που είδαν, αποκομίζοντας πολλές καινούριες γνώσεις! Μια εικόνα, χίλιες λέξεις!!!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ