Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η επίσκεψη του 5ου Λυκείου Βέροιας στην Λευκάδα

Γεμάτοι εμπειρίες, κεφάτοι και πιο έτοιμοι για τις επόμενες δράσεις επέστρεψαν οι μαθητές της Περιβαλλοντικής Ομάδας και οι συνοδοί καθηγητές Θυμιοπούλου Χριστίνα, Ασικίδης Μιχάλης και Καραγιάννη Φράγκα από τη τριήμερη επίσκεψη στο Κ.Π.Ε. Σφακιωτών Λευκάδας. Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν από το Κ.Π.Ε. και παρακολούθησαν το τριήμερο πρόγραμμα του. Μετά από μια σύντομη στάση στην Άρτα, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας έφτασαν...
στο Κ.Π.Ε. στο χωριό Σφακιώτες στην ορεινή Λευκάδα. Εκεί αφού γνωρίστηκαν με τους υπεύθυνους του Κ.Π.Ε., παρακολούθησαν ένα βιωματικό πρόγραμμα με σκοπό να γνωρίσουν την ιστορία του τόπου και να κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο το περιβάλλον επηρεάζει το περιεχόμενο και τις συνήθειες του κάθε τόπου.
Σε συνδυασμό με την επίσκεψη στο τοπικό λαογραφικό μουσείο και μέσα από παιχνίδια πληροφορήθηκαν για τον τοπικό πολιτισμό. Η ενημέρωση της πρώτης μέρας τελείωσε αργά το βράδυ με την αξιολόγηση του προγράμματος.


Την επόμενη μέρα, νωρίς το πρωί , με τη συνοδεία των υπευθύνων του Κ.Π.Ε. περπάτησαν δίπλα στη λιμνοθάλασσα της Λευκάδας, παρατηρώντας τη φύση και την ποικιλία της, και έφτασαν στο κάστρο της Αγίας Μαύρας όπου και ενημερώθηκαν-και πάλι μέσα από πολλά και διαφορετικά παιχνίδια- για την ιστορία του κάστρου, την πορεία του μέσα στο χρόνο, τη σημασία του για το νησί της Λευκάδας.

Μετά από μια μικρή ξεκούραση κατευθύνθηκαν στο νότιο μέρος του νησιού και περπάτησαν στο φαράγγι του Νυδρίου, όπου και παρατήρησαν όλοι μαζί την ποικιλία της φύσης και τη σημασία του νερού και κατέληξαν να θαυμάσουν τους καταρράκτες στο τέλος της διαδρομής.


Το τελευταία ημέρα, επισκέφθηκαν και πάλι το Κ.Π.Ε. στο χωριό Σφακιώτες, περπάτησαν όλοι μαζί μέχρι το διπλανό παραδοσιακό οικισμό, παρατήρησαν την αρχιτεκτονική του, ερεύνησαν το φυσικό περιβάλλον και προβληματίστηκαν για τη σημασία της ατομικής ευθύνης και την ανθρώπινη παρέμβαση στη φύση.


Μετά το τέλος του πολύωρου προγράμματος ξεκουράστηκαν απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα στη λίμνη των Ιωαννίνων και επέστρεψαν γεμάτοι νέες εμπειρίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ