Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Την Ζωή Κωνσταντοπούλου θα προσλάβουν οι Κτηνοτρόφοι για να διεκδικήσουν τις πληρωμές τους!!!

Πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πρέβεζας συνεδρίαση της ΠΕΚ (Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων) την οποία παρακολούθησε πλήθος αγροτών και όχι μόνο. Τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΠΕΚ κ. Δημήτρης Καμπούρης ο οποίος αναφέρθηκε στο καυτό θέμα των βοσκοτόπων τα οποία αντί να αυξηθούν μειώθηκαν με ευθύνη της κυβέρνησης και ότι οι αγρότες θα πληρωθούν την ενιαία ενίσχυση με προσωρινά δικαιώματα...
με βάση τα βοσκοτόπια προηγούμενων ετών. Τόνισε όμως πως αν όλοι οι φορείς (Υπουργείο, ΟΠΕΚΕΠΕ, Αγροτικές Οργανώσεις) εργαστούν σκληρά μπορεί να βρεθεί λύση στο πρόβλημα μέσα στο φθινόπωρο. 
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Βεροιώτης πρόεδρος των κτηνοτρόφων και τα μίας της ΠΕΚ, κ. Στέργιος Κύρτσιος ο οποίος αναφέρθηκε στα ισοδύναμα μέτρα που πρέπει να βρει η κυβέρνηση για να μην πραγματοποιήσει τις επιταγές του μνημονίου για τους αγρότες.
Αναλυτικά σχετική ανακοίνωση της ΠΕΚ αναφέρει:Το Δ.Σ. της ΠΕΚ ομόφωνα αποφάσισε σε πρώτη φάση περιφερειακές κινητοποιήσεις σε επίπεδο νομών (Σέρρες 15/10, Κιλκίς 20/10, Ημαθία 22/10, Χαλκιδική 29/10, Κομοτηνή 3/11) και θα ακολουθήσουν οι νομοί Θεσπρωτίας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας κ.α. Σε κάθε περίπτωση η μορφή των κινητοποιήσεων θα καθοριστεί στην κοινή σύσκεψη των φορέων των αγροκτηνοτρόφων (ΠΕΚ, ΣΕΚ Συντονιστικό Αγροτών, ΠΕΝΑ) που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία της ΠΕΚ. Κυρίαρχα θέματα η φορολογία των αγροτών, το ασφαλιστικό, το θέμα των βοσκοτόπων, το κόστος παραγωγής, οι τιμές των αγροτικών προϊόντων, οι πληρωμές των επιδοτήσεων (εξισωτική, ενιαία ενίσχυση) και των βιολογικών προγραμμάτων που καθυστερούν εδώ και 4 χρόνια. Για το θέμα των πληρωμών προτάθηκε από τον πρόεδρο κι έγινε ομόφωνα δεκτό, σε περίπτωση άλλης καθυστέρησης, η δικαστική οδός με νομική κάλυψη της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου, την οποία θα γίνει και πρόταση να αναλάβει νομική σύμβουλος της ΠΕΚ. Τέλος συζητήθηκε το θέμα των εκλογών που εκκρεμεί και προγραμματίστηκε εκλογικό Συνέδριο για το τέλος Νοεμβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ