Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίδειξη του «ΜΑΚΕΔΩΝ»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3/20/205 η επίδειξη του Αθλητικού Συλλόγου Καράτε Βέροιας «ΜΑΚΕΔΩΝ» με προπονητή τον Γιάννη Σιδηρόπουλο ο οποίος μετά από απουσία 17 ετών από τις επιδείξεις επέστρεψε δυναμικά. Οι αθλητές του Α.Σ «ΜΑΚΕΔΩΝ» κατέπληξαν με τις ικανότητές τους παρά τον λίγο χρόνο εκπαίδευσής τους. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Βέροιας κος Κωσταντίνος Βοργαζίδης...
ο αντιδήμαρχος Βέροιας κος Σοφιανίδης,, ο Ευρωπαϊκός διαιτητής και προπονητής του Πανημαθιακού Α.Σ. Καράτε Νίκος Πανετσίδης, η Διεθνής Διαιτητής και προπονήτρια του παραρτήματος του Πανημαθιακού στο Μακροχώρι Ημαθίας Ρένα Πανετσίδου και ο ευρωπαϊκός πρωταθλητής και προπονητής στα Παλατίτσια Ημαθίας, Ανδρέας Πανετσίδης.
Ο Γιάννης Σιδηρόπουλος αφού ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους παρουσίασε το διοικητικό συμβούλιο ενώ τόνισε: «Είναι 17 χρόνια που απουσιάζει ο σύλλογος και εγώ προσωπικά από τον χώρο των επιδείξεων. Κάνουμε από σήμερα ένα νέο ξεκίνημα και ελπίζω ότι με πολύ δουλειά και υπομονή θα καταφέρουμε κάθε χρόνο να δίνουμε το δυναμικό παρόν»
Ο Δήμαρχος Βέροιας παίρνοντας το λόγο είπε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι διότι η πόλη της Βέροιας είναι ίσως η καλύτερη πόλη στο άθλημα του καράτε τηρουμένων των αναλογιών του πληθυσμού της. Η δουλειά που γίνεται στην Βέροια είναι πράγματι πολύ καλή με τους αθλητές της πόλης να έχουν τα πρωτεία στις πανελλήνιες διοργανώσεις και όχι μόνο και αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι γιατί μέσω αυτών αλλά και των προπονητών και των σωματείων προβάλλεται η πόλη μας.»

Ο αντιδήμαρχος Βέροιας κος Σοφιανίδης: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κο Σιδηρόπουλο για την πρόσκληση που μου έκανε. Όλα αυτά τα χρόνια σαν αντιδήμαρχος παιδείας έβλεπα όλα αυτά τα παιδιά που ασχολούνται με το άθλημα του καράτε ήταν τα πιο ήρεμα. Κάποιοι από αυτούς ήταν πρωταθλητές και δεν το γνώριζα σαν δάσκαλος τους. Αυτό σημαίνει ότι όσα παιδιά ασχολούνται με τον αθλητισμό πέρα από την υγεία έχουν και ψυχική υγεία και ηρεμία και καλό είναι οι γονείς να προτρέπουν τα παιδιά τους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό»

Η Πανετσίδου Ρένα
: «Ο φίλος και αδελφός Γιάννης Σιδηρόπουλος και η σχολή του αναδεικνύει εδώ και πολλά χρόνια με ήθος και πάθος το άθλημα του καράτε στην πόλη της Βέροιας. Εύχομαι καλή συνέχεια σε όλους»

Ο πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου Α.Σ «ΜΑΚΕΔΩΝ κος Φιλιμέγκας Σπύρος πήρε το λόγο και τόνισε: «Ευχαριστώ όλους σας που ήρθατε στην επίδειξη μας. Ο σύλλογος μας δραστηριοποιείτε στα Λευκάδια, στο Αγγελοχώρι και στην Βέροια. Τις σημερινές ημέρες τα παιδιά μας πρέπει να ασχολούνται με τον αθλητισμό. Μέσα από το καράτε και το kick boxing μαθαίνουν να έχουν πειθαρχία, σεβασμό, αυτοέλεγχο, αυτοεκτίμηση, αυτοσυγκέντρωση και ευγενή άμυλα ενώ παράλληλα μπορούν να ψυχαγωγηθούν.»

Ο κος Παντσίδης κλείνοντας τον κύκλο των ομιλιών είπε: «Βρισκόμαστε σε ένα χώρο που έχουν γίνει μεγάλες επιδείξεις καράτε. Ο Γιάννης Σιδηρόπουλος ήταν μικρός αθλητής τότε αλλά σήμερα γίνεται πραγματικότητα το όνειρο του. Πρέπει να πούμε όλοι ένα μεγάλο μπράβο στον Γιάννη γιατί τόσα χρόνια αποδεικνύει ότι αγαπάει το άθλημα και τους αθλητές τους και αυτό οδηγεί σε μια επιτυχημένη πορεία. Όσοι γονείς έχουν τα παιδιά τους στον αθλητισμό και ειδικά στο άθλημα του καράτε επενδύουν πολύ στα παιδιά τους. Η πειθαρχία και ο σεβασμός που αποκτά ο αθλητής μέσα από το καράτε και αυτό είναι η μεγαλύτερη κληρονομιά που μπορούμε να δώσουμε εμείς στα παιδιά σας. Τα μετάλλια είναι ένα κομμάτι που αφορά αθλητές που αποφασίζουν να ασχοληθούν με το άθλημα σε άλλο επίπεδο. Η πόλη της Βέροιας όπως ανέφερε ο δήμαρχος έχει αθλητές σε όλα τα αθλήματα και ειδικά στο καράτε που είναι πολύ μεγάλοι αθλητές με διεθνείς και πανελλήνιες διακρίσεις. Χαίρομαι που ο Γιάννης Σιδηρόπουλος πηγαίνει καλά και αυτό νομίζω είναι και η μεγάλη χαρά για ένα δάσκαλο. Να βλέπει τον μαθητή του να προοδεύει.»
Στην συνέχεια οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν θεαματικές μάχες μεταξύ των αθλητών (kumite) αλλά και επίδειξη τεχνικής (kata) με τις κατάλληλες επεξηγήσεις του Γιάννη Σιδηρόπουλου. Οι φίλοι και συγγενείς των μικρών αθλητών είδαν τους ανερχόμενους «καρατέκα» να επιδεικνύουν τους κόπους των προπονήσεων τους με αρκετά μεγάλο ζήλο και συγκέντρωση.

Ο κορμός της εκδήλωσης περιελάμβανε επίδειξη από τους μαθητές της σχολής που άλλες φορές ανά ζεύγη και άλλες ομαδικά ανέβαιναν στον τάπητα στο κέντρο του γηπέδου και πραγματοποιούσαν εικονικές μάχες με αρκετά μεγάλη ποικιλία τεχνικών και κινήσεων. Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν ο 6χρονος Θωμάς Τόκας που αποτελεί τον μικρότερο αθλητή του συλλόγου στο άθλημα του kick boxing αλλά και ο 4χρονος Άγγελος Σιδηρόπουλος που καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.
Το αποκορύφωμα της εκδήλωσης ήταν όταν ο δάσκαλος της σχολής Γιάννης Σιδηρόπουλος σε επίδειξη αυτοσυγκέντρωσης έκανε δυο «σπασίματα» με μια ράβδο ξύλου και μια μεγάλη πλάκα μαρμάρου.
Ο Γιάννης Σιδηρόπουλος μετά το τέλος της επίδειξης δέχθηκε τα συγχαρητήρια του κόσμου ενώ δήλωσε: "Τα συναισθήματα μου σήμερα είναι πρωτόγνωρα. Νιώθω απίστευτη συγκίνηση. Θέλω να ευχαριστήσω όλο αυτό τον κόσμο, τους αθλητές μου αλλά και τους προπονητές που ήρθαν σήμερα εδώ. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι τα παιδιά πρέπει να έρθουν στον χώρο του αθλητισμού και ειδικά στο καράτε. Ο χώρος του αθλητισμού είναι φυτώριο υγείας όπως εγώ τον αποκαλώ και βοηθά τα παιδιά να αποφύγουν τις «κακοτοπιές»"

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ