Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Προσδοκίες για τις πληρωμές των αγροτών καλλιεργεί η επίσκεψη Τσίπρα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Προσδοκίες για απαγκίστρωση των πληρωμών κοινοτικών ενισχύσεων στον αγροτικό τομέα, καλλιεργεί στις τάξεις των αγροτών η σημερινή επίσκεψη (στη 1 το μεσημέρι) του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην οποία παρών είναι και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης. Οι τελευταίες πληροφορίες βέβαια, θέλουν τον πρωθυπουργό να μην μπαίνει στα δύσβατο πεδίο των άμεσων πληρωμών...
και να περιορίζεται στα θέματα του νέου αναπτυξιακού πακέτου (2015-2020), της προσπάθειας ανασυγκρότησης της ελληνικής γεωργίας και στις αλλαγές σε φορολογία και ασφάλιση (ΟΓΑ) που επιβάλλει η συμφωνία με τους πιστωτές.
Από το περιβάλλον του αναπληρωτή υπουργού Ευάγγελου Αποστόλου πάντως, επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για άμεση πίστωση στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών κάπου 10 εκατ. ευρώ από Σχέδια Βελτίωσης και για σύνολο πληρωμών ύψους 48 εκατ. ευρώ μέσα στον Αύγουστο και 136 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο. Όλα αυτά βέβαια, εφ’ όσον προχωρήσει η «μεγάλη συμφωνία» με τους πιστωτές.

Προσερχόμενος στο υπουργείο ο πρωθυπουργός, δήλωνε πως « Δεν θα σταματήσουμε να διαπραγματευόμαστε και μετά το κλείσιμο της συμφωνίας ώστε να πετύχουμε να διαμορφώσουμε ένα πλαισιο εφαρμογής των μέτρων που να κατανέμει δίκαια τα φορολογικά βάρη, να ευνοεί την παραγωγή και να μην απομακρύνει τους νέους αγρότες από την ύπαιθρο».

Νωρίτερα με δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Βαγγέλης Αποστόλου υπογράμμιζε την ανάγκη «να κρατήσουμε τον κόσμο στις αγροτικές περιοχές, να αναβιώσουμε την ύπαιθρο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ