Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Γιάννης Καμπούρης: «Εύηχη Πόλη: Ένας θεσμός που πρέπει να ξεπερνάει τα τείχη της Βέροιας»

Στο φεστιβάλ «Βέροια: Εύηχη πόλη» που θα ξεκινήσει στις 18 Ιουνίου στην πόλη μας αναφέρθηκε σήμερα το μεσημέρι ο διευθυντής της ΚΕΠΑ Γιάννης Καμπούρης, στα πλαίσια της συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε για την παρουσίαση του προγράμματός του. «Έπειτα από επτά χρόνια που διοργανώνεται, ο θεσμός της Εύηχης Πόλης μπαίνει σταδιακά στο στάδιο της ενηλικίωσης», είπε χαρακτηριστικά, «και γεννάται έτσι η ανάγκη επαναπροσδιορισμού του αναφορικά με τους στόχους και τη δομή του... ώστε να μην εξαντλήσει τη δυναμική του και να απαξιωθεί. Μπορεί η Εύηχη πόλη να μην κινδυνεύει σήμερα ούτε και στο άμεσο μέλλον, αλλά είμαστε εδώ για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες όχι μόνο του σήμερα αλλά και αυτές ενός βραχυπρόθεσμου σχεδιασμού, που θα φέρει πολλαπλά και σημαντικά κέρδη για τον τόπο μας».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανάγκη να βγει ο θεσμός έξω από τα τείχη της Βέροιας και να αναδειχθεί σε ένα δυνατό πολιτιστικό πόλο. «Την επόμενη κιόλας ημέρα από τη διοργάνωση, θα πρέπει να ξεκινήσουμε το σχεδιασμό της επόμενης Εύηχης, με τη λογική να αναδειχθεί σε ένα πολιτιστικό περιφερειακό πόλο. Να σχεδιάσουμε μοναδικά πολιτιστικά γεγονότα ικανά να σπάσουν τα σημερινά όρια του θεσμού. Γεγονότα που θα τον ανοίξουν σε ένα απαιτητικό κοινό, που θα αποφασίσει να έρθει στην πόλη και την περιοχή, για να βιώσει εδώ μοναδικές μουσικές εμπειρίες. Ο θεσμός της εύηχης δεν πρέπει να σχεδιάζεται με μοναδικό στόχο την ικανοποίηση του δικού μας κοινού, αλλά ενός ευρύτερου κοινού, ενός κοινού εκτός των τειχών της πόλης μας».
Τέλος, ευχαρίστησε τη διοίκηση και όλους όσους στηρίζουν την προσπάθεια αυτή, ενώ εξέφρασε και την ευχή του να γίνει η Εύηχη Πόλη ο προάγγελος ενός πολύ δροσερού καλοκαιριού. «Ας απολαύσουμε και ας χαρούμε τη φετινή εύηχη πόλη. Ας χαρούμε το γεγονός ότι η πόλη μας παρόλα τα προβλήματα στέκεται ακόμα όρθια και παράγει. Παράγει ζωή και χαρά. 
Να ευχαριστήσουμε όλους όσους στο μέτρο των δυνατοτήτων τους στηρίζουν την όλη προσπάθεια και πιστέψτε με δεν είναι λίγοι. Εμείς εδώ είμαστε η πρώτη εικόνα, αλλά αυτή η εικόνα έχει πολύ μεγάλο βάθος. Όλα αυτά που σήμερα παρουσιάζουμε, έγιναν εφικτά με τη συνδρομή της διοίκησης, δείχνοντας πόσο πολλά μπορεί να κερδίσουμε από αυτή τη συνέργια. Ελπίζω η εύηχη να είναι ο προάγγελος ενός πολύ δροσερού καλοκαιριού, που ζώντας το θα πάρουμε ανάσες δροσιάς και ζωής που τόσο πολύ χρειαζόμαστε στη σημερινή συγκυρία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ