Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Υποχωρεί η κυβέρνηση για τις αγροτικές επιδοτήσεις, θα διατηρηθεί ο ΕΝΦΙΑ και συγχωνεύεται ο ΟΓΑ το 2016

Υποχωρεί η κυβέρνηση στις «πιέσεις» των δανειστών και συμφωνεί σε νέα μέτρα τα οποία προβλέπουν μεταξύ άλλων την κατάργηση των φοροαπαλλαγών (όριο 12.000 ευρώ) που νομοθετήθηκαν πρόσφατα για τις αγροτικές αποζημιώσεις και επιδοτήσεις, καθώς και τη διατήρηση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) όχι μόνο το 2015 αλλά και το 2016 χωρίς καμία μείωση. Επίσης μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η συνένωση...
των ασφαλιστικών ταμείων (μεταξύ αυτών και του ΟΓΑ) σε ένα φορέα.

Φόρος 13% στο σύνολο των αγροτικών επιδοτήσεων και ενισχύσεων
Η ελληνική πλευρά αποδέχθηκε την πρόταση των δανειστών να καταργηθούν οι πρόσφατα ψηφισθείσες νομοθετικές ρυθμίσεις για την απαλλαγή των αγροτικών επιδοτήσεων και ενισχύσεων από τη φορολογία εισοδήματος μέχρι του ποσού των 12.000 ευρώ.

Διατήρηση του ΕΝΦΙΑ όχι μόνο το 2015 αλλά και το 2016
Η ελληνική κυβέρνηση συμφωνεί να γίνει διασφάλιση της είσπραξης 2,65 δισ. ευρώ ετησίως από την επιβολή του φόρου αυτού, μέσω αντιστάθμισης των όποιων μειώσεων προκύψουν από την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών με αλλαγές επί το δυσμενέστερο στα κλιμάκια υπολογισμού του φόρου, με μείωση του αφορολογήτου ορίου των 300.000 ευρώ που ισχύει στο συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ και με μειώσεις στα όρια εισοδήματος.

Συνένωση ασφαλιστικών ταμείων
Το 2015 η διαδικασία θα επικεντρωθεί στην ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων σε μια οντότητα και η πρώτη φάση της λειτουργικής ενοποίησης θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016. Στόχος θα είναι η διασφάλιση περαιτέρω μειώσεων σε λειτουργικά κόστη συνδεόμενη με την πιο αποτελεσματική διαχείριση όλων των πηγών των ταμείων, που περιλαμβάνει την εξισορρόπηση των αναγκών των «καλύτερων» οικονομικά και των «χειρότερων» οικονομικά ταμείων. Η κωδικοποίηση της ασφαλιστικής νομοθεσίας θα ολοκληρωθεί στο άμεσο μέλλον και θα ανταποκρίνεται στο νέο οργανόγραμμα του νέου και πιο ολοκληρωμένου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ