Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Παπαδόπουλος: «Οι δράσεις της καθαριότητας και τα παρτέρια της ανάπλασης»

Στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έκανε παρέμβαση ο αντιδημάρχος καθαριότητας Βασίλης Παπαδόπουλους. Μετά από σκληρή κριτική που δέχθηκε από το σύνολο της αντιπολίτευσης, ο στενός συνεργάτης του Κώστα Βοργιαζίδη μίλησε για τις δράσεις της καθαριότητας στην πόλη της Βέροιας και έκανε εκτενή αναφορά για τα παρτέρια στις κεντρικές οδούς. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε: «Θα αναφερθώ σε κάποιες δράσεις της υπηρεσίας καθαριότητας...
Υπάρχουν πλέον πολλές καμπάνες για την ανακύκλωση του γυαλιού. Κάποιοι βέβαια τις χαρακτήρισαν ακαλαίσθητες και δύσχρηστες, καθώς δεν έχουν την υπομονή όπως είπαν να τοποθετούν σε αυτές ένα-ένα τα μπουκάλια. Ας συμμορφωθούμε λοιπόν για να μειώσουμε το βάρος απορριμάτων και να ελαφρύνουμε τον προϋπολογισμό. Θα ήθελα να παρακαλέσω ειδικά τους καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος να κάνουν βήματα και να βοηθήσουν σ' αυτήν την κατεύθυνση και να πετούν τα σκουπίδια τους σε καλή συσκευασία στους κάδους και όχι σέρνοντάς τους στο πεζοδρόμιο, με αποτέλεσμα να σκίζονται. 

Σχετικά με τις κενές συσκευασίες φυτοφαρμάκων, δυστυχώς παρά τις επανειλημμένες ενημερώσεις, η συμμετοχή των αγροτών είναι πολύ μικρή. Πετούν τα φυτοφάρμακά τους όπου να 'ναι. Θα ήθελα να πληροφορήσω πως αυτό είναι μεγάλη περιβαλλοντική παράβαση και αν πέσεις στην «τσιμπίδα» του νόμου, το πρόστιμο είναι πολύ βαρύ. Για τους ενδιαφερόμενους, διατίθενται ειδικές σακούλες στο τηλέφωνο του δήμου (2331050595).

Σχετικά με τα παρτέρια της ανάπλασης, ο δήμος δε μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στους καταστηματάρχες να αναλάβουν να περιποιηθούν τα παρτέρια. Ο καθένας βάζει ότι χρώμα πετραδάκια και λουλουδάκια θέλει. Για κάποιους είναι καλαίσθητο, για άλλους όχι. Πρέπει να υπάρχει ομοιομορφία. Στο παρελθόν κατηγορηθήκαμε για τα πράσινα διχτάκια που υπήρχαν στα παρτέρια, ότι τα δίχτυα είναι για τα ζώα. Δείτε τώρα που τα απομακρύναμε πως οι άνθρωποι έχουν καταπατήσει τα παρτέρια».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ