Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Βοργιαζίδης: «Προβλήματα νοσοκομείου, δάσος Σφηκιάς, χωματερές και Δημοτική Αστυνομία»

Ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα το δημοτικό συμβούλιο της Βέροιας. Τον λόγο αρχικά πήρε ο δήμαρχος της Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο οποίος τόνισε πως την Παρασκετυή τον επισκέφθηκε μια ομάδα από το σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου και του έθεσαν μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, όπως το γυναικολογικό τμήμα, οι εφημερίες και πολλά άλλα. «Το Μαιευτικό - Γυναικολογικό Τμήμα δε θα εφημερεύει από 22-5-2015 έως και 31-05-2015, καθώς υπάρχουν μόνο δύο γιατροί...
ενώ ο τρίτος από τα Γιαννιτσά έχει σταματήσει να έρχεται. Προφανώς και θα συνεχισθεί το πρόβλημα και πέραν τις 31/5, μέχρι να αναπληρωθεί γιατρός της συγκεκριμένης ειδικότητας. Έρχεται η σειρά και του αναισθησιολογικού, που όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει για τις εγχειρήσεις. Τον Αύγουστο λήγει η σύμβαση του γιατρού, που δήλωσε πως δε θα συνεχίσει. Θα συστήσω επιτροπή για να διεκδικήσει ότι απαιτείται για να μην έχει το νοσοκομείο μας τέτοια θέματα» τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος στην αρχική του τοποθέτηση».

Όσον αφορά στο Δάσος Σφηκιάς, ο κύριος Βοργιαζίδης ανέφερε: «Πήραμε απόφαση να τεθεί στη διάθεση των κατοίκων της Σφηκιάς. Θα πραγματοποιήσουμε ταξίδι στην Αθήνα, για να δώσουμε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που αφορούσε αγορά δάσους από το δημόσιο. Θα ήθελα να ενημερώσω πως έχει σταλεί φάκελος στο Υπουργείο Περιβάλλοντος από τον περιφερειακό σύμβουλο Θανάση Χειμώνα για να μελετηθεί και να κλειστεί το ραντεβού προκειμένου να επισκεφθούμε το υπουργείο. Ξεκίνησε το Σάββατο η υλοτόμηση του δάσους Σφηκιάς, που διακόπηκε από κατοίκους χωρίς ευτυχώς έκτροπα. Αύριο το πρωί θα έχουμε συνάντηση με την Αστυνομία και με τον Πρόεδρο της Σφηκιάς. Θα συζητήσουμε για να μην ξεκινήσει η υλοτόμηση, χωρίς πρώτα την απάντηση από το Υπουργείο. Ελπίζω όλα να κυλήσουν ομαλά». 

Επίσης ο δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα ότι προσκλήθηκαν 17 δήμαρχοι από το Υπουργείο Εσωτερικών, για θέματα που έχουν να κάνουν με τις χωματερές. «Υπάρχουν παλιές αποφάσεις που καταδικάζουν τη χώρα μας. Ενημερωθήκαμε αναλυτικά από το Υπουργείο για την απόφαση που καθορίζει τα χρήματα μέχρι την πλήρη αποκατάσταση». 

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο θέμα της δημοτικής αστυνομίας. «Την Πέμπτη έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους. Συνολικά 8 άτομα έχουν δηλώσει προς το παρόν ενδιαφέρον. Οι 6 από αυτούς ήταν στην Δημοτική Αστυνομία της Βέροιας με το προηγούμενο καθεστώς και οι 2 επιτυχόντες του διαγωνισμού για πρόσληψη, αλλά δεν είχαν προλάβει να περάσουν στην σχολή λόγω μνημονίων. Και λέω προς το παρόν, καθώς θα έχουν ένα δεύτερο δικαίωμα, αν μπούνε σε καθεστώς κινητικότητας. Η προηγούμενη Δημοτική Αστυνομία λειτουργούσε με 16 άτομα και τώρα συζητάμε για τα μισά. Δεν είναι και ότι καλύτερο. Θα συνεργαστούμε μαζί τους για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που μαστίζουν τη Βέροια».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ