Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η συνέντευξη του υποψηφίου βουλευτή με τη ΝΔ Τάσου Μπαρτζώκα στο «Βεροιώτη»

Κύριε Μπαρτζώκα, είστε νέο και φρέσκο πρόσωπο, δίπλα στη νεολαία της Ημαθίας και είστε άνθρωπος της ελεύθερης αγοράς, παλεύετε μόνος σας, ως δικηγόρος, χωρίς να έχετε ένα σταθερό μισθό. Γιατί, λοιπόν, επιλέξατε ένα παραδοσιακό κόμμα, ενώ ο κόσμος – κυρίως οι νέοι – έχουν απαξιώσει την πολιτική ζωή και κυρίως τα παλιά κόμματα; Ακριβώς επειδή είμαι μέσα στην αγορά, εμπιστεύομαι ένα κόμμα που, διαχρονικά, πίστευε στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, στην ελεύθερη αγορά, στη μειωμένη φορολογία, στο νοικοκύρεμα του Δημοσίου...
στις διαρθρωτικές αλλαγές, στις μεταρρυθμίσεις. Ξέρετε, όλα αυτά τα αυτονόητα σε όλες τις χώρες της Ευρώπης στην Ελλάδα μέχρι και σήμερα αποτέλεσαν και αποτελούν αντικείμενο διαμάχης.

Μπορεί λοιπόν η ΝΔ να είναι πράγματι ένα παραδοσιακό κόμμα, που να βαρύνεται με πολλά λάθη (όπως και όλοι οι σχηματισμοί της μεταπολίτευσης), αλλά είναι και ένα κόμμα που σε όλες του τις στρατηγικές επιλογές έχει δικαιωθεί. Και επειδή βλέπω το κόμμα της Αριστεράς να τάζει λαγούς με πετραχήλια και να επαναλαμβάνει τη λογική «λεφτά υπάρχουν», θα ήθελα να επισημάνω ότι με επανακρατικοποιήσεις, αλόγιστες παροχές και υπερφορολόγηση (λένε ότι θα φορολογήσουν τη μεγάλη περιουσία, αλλά δεν μας λένε πως ορίζουν τη μεγάλη περιουσία), το μόνο που μας περιμένει είναι νέος κύκλος ελλειμμάτων και νέος κύκλος μέτρων. Αυτό που πρέπει να φοβάστε, λοιπόν, είναι τις παλιές αντιλήψεις και όχι τα παλαιά κόμματα.

Τι να περιμένει η Ημαθία την επόμενη μέρα, αν συμμετέχει η ΝΔ και πάλι στην Κυβέρνηση;


Καταρχήν την έξοδο από το Μνημόνιο, την καλύτερη αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, τη σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών, ειδικά για τους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους, δηλαδή τη δημιουργία του περιβάλλοντος, ώστε να κινηθεί η τοπική οικονομία και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.


Ειδικότερα, η Ημαθία, όπως και κάθε αγροτικός νομός, θα δει – τουλάχιστον για αυτό θα παλέψω προσωπικά, μαζί με όσους συναδέλφους στο Κοινοβούλιο έχουν κοινές αγωνίες και στόχους – να δημιουργείται ένα πλαίσιο που θα αποδίδει τον δέοντα σεβασμό και δικαιοσύνη στον αγροτικό τομέα, είτε σε επίπεδο αποζημιώσεων, είτε σε επίπεδο προώθησης των προϊόντων. Βασική και αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση, είναι η παραμονή του Τελωνείου στη Βέροια, το οποίο θα αποτελέσει το εφαλτήριο για την περαιτέρω ανάπτυξη.

Τα χιονοδρομικά μας κέντρα, που σήμερα φυτοζωούν, θα βρεθούν, επίσης, στο επίκεντρο των διεκδικήσεων προς τα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι πως τα «δώρα» της φύσης, που απλόχερα μας χάρισε, είναι κρίμα και άδικο να τα αφήνουμε έτσι.

Αρχαιολογικός, Θρησκευτικός, Χειμερινός, Συνεδριακός, Αγροτουριστικός και Εναλλακτικός Τουρισμός, έννοιες που ίσως ακούγονται κλισέ και έχουν προταχθεί πολλές φορές, αλλά ποτέ - μέχρι σήμερα – δεν αναπτύχθηκαν και συνδέθηκαν, όπως θα έπρεπε.

Τέλος, συνοπτικά σας αναφέρω τα παρακάτω: Θέσπιση μηχανισμού για δίκαιη και έγκαιρη καταβολή αποζημιώσεων, ανάπτυξη της ιδέας αυτοοργάνωσης ομάδων παραγωγών για διακίνηση των προϊόντων τους, χωρίς μεσάζοντες ή την ανάγκη να «επαιτούν» πολιτικές παρεμβάσεις, στροφή στις εναλλακτικές καλλιέργειες και ειδική ρύθμιση χρεών σε αγρότες που αποδεικνύουν πως λειτούργησαν σύννομα και συνετά, αλλά η κρίση τους έπληξε σοβαρά.

Επιπλέον, όπως έχω ήδη ανακοινώσει, στους στόχους μου θα είναι τα παρακάτω:

- Αξιοποίηση Αγοράς Κουλούρας και Αεροδρομίου Αλεξάνδρειας, βιομηχανικό πάρκο, ολοκλήρωση κάθετου άξονα Βέροιας – Σκύδρας, εκμετάλλευση του υδάτινου όγκου Νάουσας κ.α.

- Αξιοποίηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ για στήριξη νεανικής επιχειρηματικότητας και καταπολέμηση ανεργίας, σταθερό φορολογικό πλαίσιο, εκλογίκευση φορολογικών συντελεστών και μείωση ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών.

- Ενίσχυση των Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων, στελέχωση των μονάδων και βελτίωση Υπηρεσιών Υγείας. Επίλυση προβλημάτων υλικοτεχνικής υποδομής σχολείων του Νομού, αναβάθμιση αθλητικών υποδομών, αγροτικό Λύκειο, υποστήριξη αθλητικών σωματείων.

Πείτε μας κάποια πράγματα για εσάς. Ποια είναι η επαγγελματική και πολιτική εμπειρία σας, ποιες οι σπουδές σας και οι δραστηριότητές σας και ποια η οικογενειακή σας κατάσταση;


Γεννήθηκα στη Μελίκη του Νομού Ημαθίας το 1979, όπου και μεγάλωσα. Αποφοίτησα το 1997 από το Λύκειο Μελίκης, τελείωσα τη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης το 2003 και είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού προγράμματος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.


Είμαι μάχιμος Δικηγόρος από το 2006 και διατηρώ το Δικηγορικό μου Γραφείο στη Βέροια.

Διατέλεσα Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών της Νομικής του ΔΠΘ και
Πρόεδρος της Ένωσης Νέων Δικηγόρων και Ασκουμένων Θεσσαλονίκης, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη Ένωση Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης.

Είμαι μέλος του Φορέα Προβληματισμού και Σκέψης «Παρέμβαση Πολιτών» του Λαογραφικού Συλλόγου Μελίκης Ημαθίας και Περιχώρων και του Συλλόγου Βλάχων Βεροίας Ημαθίας.

Είμαι παντρεμένος με τη δικηγόρο Έλλη Δεληγιάννη και σε λίγες ημέρες – πρώτα ο θεός – περιμένω το πρώτο μου παιδί.

Πιστεύετε ότι οι νέοι που θα επιλέξουν να ψηφίσουν ΝΔ, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, θα προτιμήσει να δώσει τον έναν από τους δύο σταυρούς που δικαιούται στη δική σας υποψηφιότητα;


Ελπίζω οι νέοι να μου δώσουν τη δύναμη να τους εκπροσωπήσω και να διεκδικήσω αυτά που τους αξίζουν: ειλικρίνεια, σεβασμό και το κυριότερο αποτελεσματικότητα. Γιατί αυτά είναι που λείπουν σήμερα και αυτά είναι που θα κάνουν τους νέους να ξαναπιστέψουν στην πολιτική, ως τη μόνη διαδικασία, που μπορεί να βελτιώσει τη ζωή τους.


Σε κάθε περίπτωση όμως και ανεξάρτητα τι θα ψηφίσουν, τους καλώ να έρθουν να ψηφίσουν. Να μην αφήσουν σε άλλους να καθορίσουν τις τύχες της γενιάς μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ