Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Απόστολος Τζιτζικώστας: «Με την Ελλάδα δεν παίζει κανείς - Κυβέρνηση εθνικού σκοπού»

Τι υποστηρίζει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας σε περίπτωση που δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας; «Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να μπει σε παρατεταμένη περίοδο αστάθειας. Εάν δε βρεθούν οι 180 θα έπρεπε να δημιουργηθεί μία κυβέρνηση εθνικού σκοπού με αλλαγή και του ίδιου του πρωθυπουργού» είπε στα «Παραπολιτικά» 90,1 και τον Σεραφείμ Κοτρώτσο ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είπε ότι μέχρι και το βράδυ της 29ης Δεκεμβρίου όλες οι προτάσεις είναι στο τραπέζι. «Είμαι οπαδός της συναίνεσης. Δεν είναι δυνατόν δύο άνθρωποι να μη μπορούν να συνεννοηθούν μπροστά στο ορατό για τη χώρα αδιέξοδο»...«Αυτός που έχει τον πρώτο λόγο είναι ο πρωθυπουργός και ακόμη και τη 12η ώρα μετά τη δεύτερη ψηφοφορία εάν δει ότι υπάρχει αδιέξοδο θα πρέπει να καλέσει τον κ. Τσίπρα και να βρουν μία λύση για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και ορισμό ημερομηνίας εκλογών», τόνισε. «Με την Ελλάδα δεν παίζει κανείς» πρόσθεσε.

«Πρέπει να κερδίσουμε χρόνο» τόνισε και απέρριψε τις κατηγορίες ότι βάλλει εναντίον του ίδιου του του κόμματος.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις Βούλτεψη, είπε ότι πυροδοτούν την ένταση. «Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, γιατί εδώ παίζεται η τύχη της ίδιας της χώρας», σημείωσε.

«Θεωρώ ότι το πρόσωπο που θα μπορούσε να είναι μεταβατικός πρωθυπουργός θα έπρεπε να είναι πολιτικό από την κεντροδεξιά, που αμβλύνει τα πάθη και δεν τα ξεσηκώνει. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα ήταν μια λύση. Και ο Σταύρος Δήμας θα ήταν μια πολύ καλή επιλογή εάν δεν είχε προταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας» τόνισε.

«Σε μία επόμενη μέρα ανοίγει θέμα συζήτησης για το που ήταν και που βρέθηκε η Νέα Δημοκρατία, γιατί εγκατέλειψε τις αρχές της και τον μεσαίο χώρο και ποιο θα είναι το μέλλον της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης» σημείωσε. 

Ερωτηθείς εάν ο ίδιος θα δώσει παρών σε αυτήν την επόμενη μέρα, είπε ότι μόλις εξελέγη περιφερειάρχης και στόχος του είναι να λύσει τα χρόνια προβλήματα της περιφέρειας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ