Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αιχμές Βοργιαζίδη για «επιρροή» στο δωρητή Γιάννη Κούσιο

ΤΑ' ΣΤΡΙΨΕ Ο ΚΟΥΣΙΟΣ - «ΤΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝΕ ΓΝΩΜΗ»
Έπειτα από την τροπή που πήρε η υπόθεση Κούσιου, με τον δωρητή να δηλώνει κάθετα αντίθετος στη νέα μελέτη, ο Δήμαρχος ζήτησε από τον δικηγόρο του κ. Κούσιου να διαβάσει τη χειρόγραφη επιστολή του εντολέα του, όπου αναφέρεται η νέα του απόφαση, αφού στη χθεσινοβραδινή συνάντηση... τα' πανε και τα συμφωνήσανε! Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη το βράδυ ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον κ. Κούσιο, παρουσία του δικηγόρου και του εκπροσώπου του, κ. Πέτρου Κουτόβα, με σκοπό να τον πληροφορήσει για την πορεία του έργου κατασκευής της γέφυρας, ενόψει της συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο.


Κατά τη συνάντηση δέχτηκε, όπως αναφέρεται στην επιστολή, να συνταχθεί νέα μελέτη. Κατόπιν όμως ωριμότερης σκέψης, δήλωσε πως η νέα μελέτη τον βρίσκει πλήρως αντίθετο, καθώς πέρα του ότι δεν έχει λάβει επαρκείς εγγυήσεις για την ολοκλήρωση του έργου ακόμα και με τη σύνταξη νέας μελέτης, συνεπάγεται και νέα χρονική καθυστέρηση. «Δηλώνω πως η επιθυμία μου είναι να ολοκληρωθεί το έργο με τους όρους και τις συμφωνίες που εξαρχής μας γνωστοποιήθηκαν από το δήμο Βέροιας και εγκρίναμε με τον αδερφό μου, σύμφωνα με τη μελέτη και τα σχέδια που έχω στην κατοχή μου. Σε διαφορετική περίπτωση δηλώνω πως επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου», ανέφερε ο δωρητής στην επιστολή του.
Λάδι στη φωτιά έριξε και ο κ. Αντώνης Τσιάρας, μέλος της διαχειριστικής επιτροπής της δωρεάς, που αναφέρθηκε στην ημερομηνία λήξης που αυτή έχει. «Στη συμβολαιογραφική πράξη λέει ότι αν σε 3 χρόνια δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο πρέπει να δοθούν πίσω τα χρήματα. Έχουμε όλοι μας τεράστια ευθύνη», ενώ πρότεινε να παραδοθούν τα χρήματα στο ίδρυμα Κούσιου, του οποίου μέλη θα είναι αυτά που θα αποφασίσει ο δήμαρχος και ο δωρητής, να κατασκευάσει το έργο ως ιδιωτικό και να το παραδώσει στο δήμο.
Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Δήμαρχος που φανερά ενοχλημένος είπε τα εξής, ρίχνοντας παράλληλα αιχμές προς τον κ. Κουτόβα για επιρροή του πάνω στον κ. Κούσιο: «Πρέπει να πούμε κάποια πράγματα με το όνομά τους. Το θέμα ήρθε σήμερα εδώ γιατί θεωρούσαμε ότι κάποιοι από την διαχειριστική επιτροπή κωλυσιεργούν. Και δεν εννοώ τους κυρίους  Μαυροκεφαλίδη και Τσιλογιάννη. Χθες πράγματι έγινε συνάντηση με τον κ. Κούσιο, όπου προσπαθούσα να τον πείσω ότι θέλω να επιλέξουμε το νέο τρόπο κατασκευής της γέφυρας για να μη συναντήσουμε ξανά παρόμοια προβλήματα. Να διασφαλίσουμε ότι η γέφυρα θα γίνει χωρίς χρονοτριβή και προβλήματα. Στην κουβέντα ήταν παρών και ο κ. Κουτόβας Πέτρος ο οποίος κατά την προσωπική μου άποψη απροκάλυπτα προσπαθούσε να πείσει τον κ. Κούσιο «Μα κύριε Γιάννη, δε θυμάσαι τι έλεγες χθες;». Προσπαθούσε να του αλλάξει την όποια γνώμη προσπαθούσα εγώ να του εμφυσήσω. Ο κ. Καπράρας παρόλο που δεν είναι μηχανικός, προσπαθούσε να με πείσει ότι είναι προτιμότερο να παραμείνει η παλιά μελέτη. Μετά από 1 ώρα συμφωνήσαμε με τον κ. Κούσιο, ότι θέλουμε την αλλαγή για πολύ συγκεκριμένους λόγους και μας έδωσε το ΟΚ. Σήμερα το πρωί ενημερώθηκα από τον κ. Κουτόβα ότι ο κ. Κούσιος άλλαξε γνώμη. Εγώ θα πω ότι του αλλάξανε γνώμη, επειδή μου αρέσει να λέω τα πράγματα με το όνομά τους, χωρίς να γνωρίζω τους ακριβείς λόγους. Επειδή δεν θέλουμε να έρθουμε σε αντίθεση με τον κ. Κούσιο, θα ζητήσω την αναβολή του θέματος , μέχρι να δούμε με  ποιον τρόπο θα προχωρήσουμε γιατί ίσως η λήψη μιας απόφασης αυτή τη στιγμή δε θα ήταν η σωστή».
«Εγώ δεν αλλάζω τη γνώμη κανενός, κάνω ότι μου λέει ο κ. Κούσιος, εξάλλου ο ίδιος ο κ. Κούσιος είχε πει στο Δήμαρχο, αν δεν μπορείς να φτιάξεις τη γέφυρα να δώσεις πίσω τα λεφτά. Αυτό που λέει ο Δήμαρχος με θίγει!», είπε με τη σειρά του ο κ. Κουτόβας.


 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ