Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Νίκος Αλέφαντος»: Τρια λεπτά «σκότωσαν» τον Γκρανέρο...

Καλησπέρα μάγκες και όμορφες Βεροιώτισσες. Είμαι ο αθλητικογράφος με το ψευδώνυμο «Νίκος Αλέφαντος» και σήμερα θα σχολιάσουμε το ματσάκι της Βέροιας στους «Αρκάδες». Δυστυχώς χθες η «Βασίλισσα» δεν τα κατάφερε μέσα στην Τρίπολη και έχασε με κάτω τα χέρια. Ο Αστέρας μέσα σε τρία λεπτά σκόραρε δύο φορές και κάπου εκεί τελείωσε το ματσάκι. Οι παίκτες του Γκρανέρο ήταν ακίνδυνοι επιθετικά και είχαν σε μεγάλη βραδιά τον Καντιμοίρη, ο οποίος στο δεύτερο ημίχρονο πραγματοποίησε δύσκολες επεμβάσεις. Αυτό το παιδί την φετινή χρονιά πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις (τον είχα κράξει σε δυο παιχνίδια που δεν ήταν καλός...
ευτυχώς όμως γρήγορα βελτίωσε τα λάθη του) και θεωρώ οτι δικαιωματικά πλέον αξίζει μια πρόσκληση στην Εθνική. Με τη νίκη αυτή ο Αστέρας παρέμεινε στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, αφήνοντας την αντίπαλο του στην πέμπτη και τρεις βαθμούς πίσω του. 

Ο Χοσέ Γκρανέρο παρέταξε τη Βέροια με ένα σύστημα 4-2-3-1. Ο Καντιμοίρης υπερασπίστηκε την εστία της ομάδος του, έχοντας μπροστά του στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Βέρτζο, Καλί, Όστοϊτς και Ραούλ Μπράβο. Αμυντικά χαφ ήταν οι Βάσκεζ, Μπατιόν και στα άκρα της μεσαίας γραμμής οι Καλτσάς, Μπεν. Πίσω από τον Ντουμίτρου σε ελεύθερο ρόλο ο Κάμπορα. 

Στα πρώτα λεπτά ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω. Οι δύο ομάδες πίεζαν ψηλά και ασφυχτικά προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν το λάθος των αντιπάλων και να βγουν μπροστά. Ο Αστέρας το κατάφερε στο 4' με τον Καντιμοίρη να βγαίνει νικητής στη... μονομαχία με τον Φερνάντεθ. Τα πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή δεν επέτρεπαν στις δύο... πλευρές να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή και να απειλήσουν. Οι γηπεδούχοι είχαν ελαφρά την υπεροχή, ωστόσο η Βέροια ήταν πάντα επικίνδυνη όταν έβρισκε χώρους και προσπαθούσε να βγει στην αντεπίθεση.
Η υπεροχή του Αστέρα Τρίπολης καρποφόρησε στο 35' με τον Κουρμπέλη να βρίσκει τον Μάσα αμαρκάριστο στην περιοχή και τον τελευταίο με σουτ να ανοίγει το σκορ για την ομάδα του. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ήρθε και το δεύτερο τέρμα για τους γηπεδούχους. Ο Τσοκάνης έβγαλε τη σέντρα και ο Μπαράλες με κεφαλιά έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο δεξί και στο αριστερό δοκάρι, πριν καταλήξει στο βάθος της εστίας (38'). Και κάπου το ματσάκι έλαβε τέλος. Μάρθα Βούρτση, Ελένη Χατζηαργύρη και αντίο ζωή το έργο. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε τίποτα και έτσι οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας πετύχει δύο γκολ στις τρεις ευκαιρίες που δημιούργησαν στο πρώτο 45λεπτο. Βλέποντας την ομάδα του ακίνδυνη επιθετικά, ο Γκρανέρο πραγματοποίησε δύο γρήγορες αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο. Έπρεπε κάτι να κάνει να αλλάξει τις ισορροπίες. Και το έκανε. Εσπάρθα και Βούκιτς πήραν τη θέση των Καλτσά και Κάμπορα, οι οποίοι δεν είχαν καταφέρει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Για τον Κάμπορα τα έλεγα πριν το ματς. Μην τον ξεκινάς ρε Γκρανέρο. Σε τέτοια παιχνίδια ο «Νάνος» δεν μπορεί να σου προσφέρει πολλά πράγματα. Είναι ακίνδυνος έξω από την μεγάλη περιοχή και στην κόντρα είναι αργός. Λίγο αργότερα ολοκλήρωσε τις κινήσεις του με τον Μπαργκάν να αντικαθιστά τον Ντουμίτρου.  Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν με κοντινές πάσες να διατηρήσουν την μπάλα στην κατοχή τους και να μην επιτρέψουν στους αντιπάλους τους να δώσουν γρήγορο ρυθμό στο ματς. Οσο περνούσαν τα λεπτά η «Βασίλισσα του Βορρά», μην έχοντας άλλη επιλογή, άφηνε την άμυνα της και έβγαινε συνεχώς μπροστά, αφήνοντας παράλληλα κενούς διαδρόμους προς την περιοχή της. Οι Αρκάδες σε αντίθεση με το πρώτο μέρος δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια, χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες. 
Ο Καντιμοίρης στο 65' με τα ακροδάχτυλα έδιωξε σε κόρνερ και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα είδε τον Γκοιάν να στέλνει την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι, το οποίο είχε σύμμαχο στο 81'. Συγκεκριμένα ο Μάσα με έξοχο πλασέ "σημάδεψε" το δοκάρι και δύο λεπτά αργότερα έβγαλε σε θέση βολής τον Μπαράλες, με τον Αργεντινό επιθετικό να αποτυγχάνει με διπλή προσπάθεια να κάνει δύο τα τέρματα του. Το 3-0 δεν έγινε ούτε στις καθυστερήσεις, όταν ο Μάσα απέφυγε εκπληκτικά τον Καλί και πλάσαρε, αλλά ο Καντιμοίρης και πάλι με τα πόδια έδιωξε και κράτησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα.

Αυτή ή ήττα θα μποούσε να πει κανείς ότι ήταν εντός προγράμματος. Από εκεί και πέρα, το ματσάκι που καιγόμαστε είναι της Τετάρτης. Πρέπει όπωσδήποτε να νικήσουμε τη Νίκη Βόλου και να φτάσουμε τους 24 βαθμούς!!!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ