Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΜΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ Ή ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ ΜΑΣ
Όποιος δεν έχει δοκιμάσει τα χωριάτικα χειροποίητα λουκάνικα των κρεοπωλείων «Ειλικρίνεια», απλά δεν ξέρει τι χάνει! Η κυρία Ευτυχία Καδόγλου βάζει τα ποιοτικότερα υλικά, την οικογενειακή παραδοσιακή συνταγή και όλη τη μαεστρία της και το αποτέλεσμα είναι απλά μοναδικό. Ψητά ή τηγανιτά, όπως και να τα μαγειρέψουμε, τα αρώματα και η γεύση τους θα απογειώσουν το πιάτο μας. Εμείς επιλέξαμε να τα κάνουμε σπετζοφάι, ένα παραδοσιακά χειμερινό φαγητό, ιδανικό με μπόλικη φέτα, φρέσκο ψωμί και κόκκινο κρασάκι! Δείτε τη συνταγή:
Υλικά
3-4 χωριάτικα λουκάνικα σε ροδέλες
1/2 φλ. τσαγιού λάδι
1/2 κιλό πιπεριές πράσινες και κόκκινες σε κύβους
1/2 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες σε κύβους
1 κοφτό κουταλάκι της σούπας πελτέ
1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι (και ό, τι άλλο μυρωδικό προτιμάτε)
Κόβετε σε κύβους τις πιπεριές και τις σοτάρετε με τις μελιτζάνες στο 1/2 φλ. λάδι. Προσθέτετε τις ντομάτες, το πελτέ με τη ζάχαρη διαλυμένα σε 1/2 φλ. τσαγιού νερό, αλατίζετε και αφήνετε να σιγοβράσει η σάλτσα για 15 λεπτά.
1/2 φλ. τσαγιού λάδι
1/2 κιλό πιπεριές πράσινες και κόκκινες σε κύβους
1/2 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες σε κύβους
1 κοφτό κουταλάκι της σούπας πελτέ
1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι (και ό, τι άλλο μυρωδικό προτιμάτε)
Εάν θέλετε, προσθέτετε και 1/2 κιλό μελιτζάνες σε φέτες
Εκτέλεση
Κόβετε σε φέτες τις μελιτζάνες (αν προσθέσετε στη συνταγή), τις πασπαλίζετε με αλάτι και τις αφήνετε να μείνουν 1 ώρα για να βγάλουν τα υγρά τους. Τις ξεπλένετε καλά, τις στραγγίζετε με το χέρι και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί.
Εκτέλεση
Κόβετε σε φέτες τις μελιτζάνες (αν προσθέσετε στη συνταγή), τις πασπαλίζετε με αλάτι και τις αφήνετε να μείνουν 1 ώρα για να βγάλουν τα υγρά τους. Τις ξεπλένετε καλά, τις στραγγίζετε με το χέρι και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί.
Κόβετε σε κύβους τις πιπεριές και τις σοτάρετε με τις μελιτζάνες στο 1/2 φλ. λάδι. Προσθέτετε τις ντομάτες, το πελτέ με τη ζάχαρη διαλυμένα σε 1/2 φλ. τσαγιού νερό, αλατίζετε και αφήνετε να σιγοβράσει η σάλτσα για 15 λεπτά.
Κόβετε τα λουκάνικα σε φέτες, τα τηγανίζετε σε ελάχιστο ελαιόλαδο και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το λάδι.
Προσθέτετε στη σάλτσα ντομάτας το λουκάνικο και το ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνεχίζετε να σιγοβράζετε για περίπου 15′-20′ ακόμα.
Προσθέτετε στη σάλτσα ντομάτας το λουκάνικο και το ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνεχίζετε να σιγοβράζετε για περίπου 15′-20′ ακόμα.
Κόψτε φρέσκο ψωμί και φέτα και... καλή σας όρεξη!
Καλή επιτυχία!!!
Στα κρεοπωλεία «Ειλικρίνεια» θα βρούμε όλο το χρόνο προσφορές και οικονομικά πακέτα
Ένα κοτόπουλο (1500-1600kg)
Ένα κιλό κιμά ανάμεικτο
Ένα κιλό χοιρινές μπριζόλες ή πανσέτες
από 20,00€ τώρα ΜΟΝΟ 16,00€ !!!
Ένα κιλό κρέας χοιρινό Α-Ο
Ένα κιλό κρέας μοσχάρι Α-Ο
Ένα κοτόπουλο (1500 - 1600 kg)
από 22,00€ τώρα ΜΟΝΟ 19,00€ !!!
Στα κρεοπωλεία «Ειλικρίνεια» θα βρούμε όλο το χρόνο προσφορές και οικονομικά πακέτα
Ένα κοτόπουλο (1500-1600kg)
Ένα κιλό κιμά ανάμεικτο
Ένα κιλό χοιρινές μπριζόλες ή πανσέτες
από 20,00€ τώρα ΜΟΝΟ 16,00€ !!!
Ένα κιλό κρέας χοιρινό Α-Ο
Ένα κιλό κρέας μοσχάρι Α-Ο
Ένα κοτόπουλο (1500 - 1600 kg)
από 22,00€ τώρα ΜΟΝΟ 19,00€ !!!




