Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ζήσης Πατσίκας: «Προειλημμένη απόφαση δημιουργίας κυκλοφοριακού χάους στη Βέροια»

Από πού να αρχίσω για τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου… Συνεδρίαση – βαλβίδα εκτόνωσης για μια προειλημμένη απόφαση δημιουργίας κυκλοφοριακού χάους στη Βέροια. Υπερψηφίστηκε από σύσσωμη την πλειοψηφία, αφού αρκετοί σύμβουλοι απολογήθηκαν για την ψήφο τους (την έριξαν όμως)! Σε ό,τι αφορά τη μελέτη, ο Αθηναίος συγκοινωνιολόγος ομολόγησε πολλές φορές ότι στους δρόμους της πόλης δεν υπάρχει μεγάλος φόρτος αυτοκινήτων, είναι μάλιστα κάτω από το μισό των ανεκτών ορίων. Το πρόβλημα είναι η έλλειψη 1000 θέσεων στάθμευσης! Αυτό είναι το πρόβλημα της πόλης, για το οποίο δεν ακούσαμε – ούτε θα ακούσουμε τίποτα.

Ακούσαμε βέβαια πολλά άλλα «ωραία», όπως ότι η μελέτη υπολόγισε πάρκινγκ 100 θέσεων στην Εληά (ακριβώς κάτω από το τουριστικό περίπτερο) και χθες διαπίστωσε ο μελετητής ότι αυτό το πάρκινγκ πλέον δεν υπάρχει. Και το άλλο το ωραίο, θα τοποθετηθούν φανάρια στη συμβολή Πιερίων – Θωμαΐδου (Λαδομύλους) «για να ρυθμίζεται η ροή».

Η δημοτική αρχή δεν διστάζει να κοροϊδέψει τους πολίτες κατάμουτρα, από τη μία λέγοντας ότι πρέπει να σεβαστούμε την απόφαση του ΣτΕ, που η εφαρμογή της – λένε – επιβάλει την μονοδρόμηση της Μητροπόλεως. Από την άλλη, θα γίνει δοκιμαστική εφαρμογή και «εάν δεν μας κάνει, τότε την αλλάζουμε πάλι» τη μελέτη. Δηλαδή, τη μια σεβόμαστε την απόφαση, την άλλη τη γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια! Η απόλυτη κοροϊδία.

Τέλος, παρόλο που (περιέργως και συνεχώς) επαναλαμβανόταν η ατάκα από την πλειοψηφία ότι «δεν είμαστε δογματικοί», αποδεικνύεται ακριβώς το αντίθετο. Όταν σε αυτό που πας να κάνεις είναι αντίθετοι ο Εμπορικός Σύλλογος, τα Ταξί, τα ΚΤΕΛ και τα Αστικά, καθώς και η πλειοψηφία των πολιτών… τι είναι αυτή η επιμονή εάν δεν είναι δογματισμός; Στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν κάνει ο καθένας του κεφαλιού του, εκπρόσωποι των πολιτών είμαστε! Αλλά όπως είπε ο Δήμαρχος προς τους αντιδρώντες (το αποδίδω με δικά μου λόγια)… μη στεναχωριέστε μικροί κι ανόητοι, για το καλό σας τα κάνουμε όλα!

ΛΕΖΑΝΤΑ ΦΩΤΟ: Από τους συγκεκριμένους μετρητές κυκλοφορίας, με τη Βενιζέλου κλειστή λόγω ανάπλασης, στα αποτελέσματα της μελέτης αναφέρεται ότι περνούσαν καθημερινά κάποιες χιλιάδες (;;;) αυτοκίνητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ