Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Με «συνταγή Χαρούλας» θα διοικήσει ο Κώστας Βοργιαζίδης

Στις τρεις πρώτες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου προσπαθήσαμε να ακτινογραφήσουμε την πολιτική στάση που θα κρατήσει ο νέος δήμαρχος της Βέροιας κύριος Κώστας Βοργιαζίδης. Από τις μέχρι τώρα ενδείξεις (αν και είναι σχετικά πολύ νωρίς) βγάζουμε το συμπέρασμα πως ο επικεφαλής της «Δράσης με Γνώση» θα διοικήσει με «συνταγή Χαρούλας». Και τι εννοούμε ακριβώς με αυτό. Η κλειστή επιλογή των συνεργατών του στις πιο νευραλγικές θέσεις του δήμου (ελάχιστη ανανέωση και κανένα άνοιγμα σε άλλους πολιτικούς χώρους) και η καθαρή αυτοδιοικητική πλειοψηφία που διαθέτει στο δημοτικό συμβούλιο...

μας προδιαθέτουν πως θα κινηθεί όπως ακριβώς και η προκάτοχός του. Σταθερή γραμμή πλεύσης, χωρίς θεαματικές αλλαγές και δομημένη ομάδα χωρίς παρεκκλίσεις. 

Στόχος για το νέο δήμαρχο είναι να έχει τον έλεγχο του δημοτικού συμβουλίου και να μπορεί να περνάει τα θέματα δίχως απώλειες. Σε περίπτωση που δει φαινόμενα «ανταρσίας» μέσα στον συνδυασμό του, δεν αποκλείεται να δούμε ακόμα και διαγραφές, καθώς προτεραιότητα για τον ίδιο είναι η κοινή σταθερή. Άλλωστε, το συγκεκριμένο οικοδόμημα έχει ισχυρές βάσεις από την εποχή ακόμα της «Συμπολιτείας» και πολύ δύσκολα θα δημιουργηθούν ρωγμές στο άμεσο μέλλον. 

Πλέον, διαφορετικές φωνές με εκλογική δύναμη (βλέπε Δάσκαλος, Παυλίδης, Μιχαηλίδης, Τσιαμήτρος και άλλοι) δεν υπάρχουν και όλοι οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν εκλεγεί, διαθέτουν μικρό εκλογικό ανάστημα της τάξεως των 300 με 600 σταυρών προτίμησης. 

Όπως αναφέρουν και έμπειροι πολιτικοί αναλυτές, οι «πονοκέφαλοι» που θα έχει να αντιμετωπίσει ο Κώστας Βοργιαζίδης, δεν θα βρίσκονται μέσα στο δημοτικό συμβούλιο αλλά στην ίδια την κοινωνία με τα προβλήματα της καθημερινότητας να ζητούν άμεσες και γενναίες αποφάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ