Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο απολογισμός του Γιώργου Κάκαρη για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας

«Πριν από 8 χρόνια είχα την τύχη να ξεκινήσω ένα υπέροχο ταξίδι στο καράβι που λέγεται πολιτισμός»… ήταν τα λόγια με τα οποία ξεκίνησε τον απολογισμό του ο Γιώργος Κάκαρης για την οκταετία που διετέλεσε Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας. Παρορμητικός, ευσυγκίνητος και με μια δόση πικρίας για την αντικατάστασή του, μίλησε με συναισθήματα, προσωπικές εμπειρίες, γεγονότα αλλά και νούμερα για τα οκτώ αυτά χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ..
Τα προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει πολλά, όπως είπε, ιδίως σε μια περίοδο απαξίωσης και υποβάθμισης του θεσμού, με ισχνές επιχορηγήσεις, έλλειψη προσωπικού και απαρχαιωμένο εξοπλισμό. Το πείσμα του όμως και η στήριξη του Δ.Σ. και των εργαζομένων, που με υπομονή και ζήλο παρέμεναν στο παρελθόν ακόμα και απλήρωτοι, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία ενός πολύ καλού ονόματος στη θεατρική πιάτσα. «Φτάσαμε τα τελευταία χρόνια όλες οι παραγωγές που παρουσιάζαμε να είναι μόνο κερδοφόρες σε αντίθεση με τα παρελθόντα έτη που ήταν μόνο ζημιογόνες». Στην οκταετία αυτή, όπως ανέφερε, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ παρουσίασε 65 έργα που τα παρακολούθησαν σχεδόν 300.000 θεατές.



«Οικονομικά θεωρώ ότι αγγίξαμε το θαύμα», είπε χαρακτηριστικά ανοίγοντας τον οικονομικό απολογισμό της 8ετίας. «Όταν ανέλαβα το 2007 οι ζημίες ήταν γύρω στις 150.000 και τα χρέη 192.525 ευρώ. Οι ζημίες το 2007 αυξήθηκαν δυστυχώς κατά 137.000 ευρώ, με μια παραγωγή που, παρόλο που διαφωνούσα, προχώρησε έπειτα από πολιτική απόφαση της δημάρχου και της δημοτικής ομάδας. Από κει και έπειτα είχαμε μόνο κέρδη, φτάνοντας σήμερα στον απολογισμό του ’13 να παραδίδω κέρδη 96.864 ευρώ, χρέος 8.677 ευρώ και ένα ταμείο με ζεστό χρήμα 61.769 ευρώ και ένα ποσό από το δήμο ήδη δρομολογημένο, περίπου 20 με 30 χιλιάδες ευρώ. Να αναφέρω στο σημείο αυτό πως ο δήμος χρωστάει στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. 365.000 ευρώ».

Στον αγώνα που έδωσε να μην κλείσει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., αναφέρθηκε στη συνέχεια και στην πρόθεση κάποιων δημοτικών συμβούλων να συγχωνευτεί με την ΚΕΠΑ, κυνηγώντας τους όπως είπε χαρακτηριστικά έναν - έναν και κάνοντας χατίρια… «Συγκρούστηκα με Υπουργούς Πολιτισμού για τα αυτονόητα – Παράσημα ήταν οι απειλές που δεχθήκαμε που ξεσηκώσαμε τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και την κοινή γνώμη ενάντια στο κλείσιμο, ενώ παράλληλα έζησα τον απόλυτο παραλογισμό της ελληνικής τακτικής να πάω κατηγορούμενος εγώ στο δικαστήριο για θέμα που ευθυνόταν το ΥΠΠΟ»

Αναφορικά με την αντικατάστασή του είπε πως: «Για κάποιους μπορεί να θεωρήθηκα κατεστημένο, μπορεί και να είχαν δίκιο και χρειαζόταν μια αλλαγή. Βεβαίως υπάρχει και η άλλη άποψη ότι αν έχεις μια ομάδα που κερδίζει πρωταθλήματα, δεν αλλάζεις προπονητή».

Κλείνοντας, δεν παρέλειψε φυσικά να ευχηθεί στο νέο Πρόεδρο να πάει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ψηλότερα, έχοντας την τύχη όπως είπε, να παραλαμβάνει μια επιχείρηση χωρίς χρέη και με πρωτόγνωρο για τα δεδομένα απόθεμα στο ταμείο. «Εγώ θα τον βοηθήσω αν μου το ζητήσει».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ