Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Γιώργιος Τραπεζανλής: Ένας νέος, ανερχόμενος Βεροιώτης φωτογράφος!!!

Τον λένε Γεώργιο Τραπεζανλή, είναι 23 χρονών με καταγωγή από τη Νέα Νικομήδεια Ημαθίας και είναι λάτρης της φωτογραφίας. Και όχι με τη μορφή μαζικού upload φιλτραρισμένων φωτογραφιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το πάθος του για τη φωτογραφία ξύπνησε από τα παιδικά του χρόνια ακόμα και οι σπουδές του στη γραφιστική δε στάθηκαν ικανές να το κατευνάσουν. Αντίθετα, σύντομα ξεκαθάρισε μέσα του τι είναι αυτό που τον γεμίζει περισσότερο και θεωρώντας το ως δώρο, οδηγήθηκε στα σκαλιά μιας σχολής φωτογραφίας.

Εκεί που ανακάλυψε ότι η φωτογραφία έχει άρωμα, εκεί που ένιωσε τη μαγεία όταν άρχισε σιγά σιγά να αποκαλύπτεται το είδωλο της πρώτης του φωτογραφίας μέσα στη λεκάνη εμφάνισης.

Ο «Βεροιώτης» είχε τη χαρά να συνομιλήσει με τον Ημαθιώτη φωτογράφο και να ξεφυλλίσει το άλμπουμ με τα αγαπημένα του καρέ....

Τον γοητεύουν οι φωτογραφίες παλιάς εποχής, όχι τόσο για την ατμόσφαιρα, τα χρώματα και την αιωνιότητα που κρύβει ένα «κλικ», όσο γιατί οι εικόνες του παρελθόντος φαντάζουν σαν μηνύματα του παρόντος στο γεμάτο καλλιτεχνικές ανησυχίες μυαλό του. 


«Μου αρέσει να δίνω μια αίσθηση παλιάς εποχής στις φωτογραφίες μου, σαν να βρέθηκαν ξεχασμένες σε ένα παλιό σεντούκι, να κάνω το σήμερα χθες και να περνάω τα δικά μου μηνύματα για μια εποχή που καλώς ή κακώς τη βιώνουμε και σήμερα».

Παρά τη νεαρή του ηλικία, έχει ήδη κάνει δυο εκθέσεις φωτογραφίας, έχει λάβει και πολλές διακρίσεις σε διαγωνισμούς, τόσο φωτογραφίας όσο και γραφιστικής με κατασκευές. 

Αυτή τη στιγμή, ο Γιώργος Τραπεζανλής εξασκείται ως φωτογράφος στο δύσκολο και απαιτητικό κομμάτι της φωτογραφικής κάλυψης γάμων, βαπτίσεων και κοινωνικών εκδηλώσεων, ενώ αργότερα σκέφτεται να απασχοληθεί στο χώρο των περιοδικών ως φωτογράφος και γραφίστας.





«Θα ήθελα κάποια στιγμή να καταφέρω να κάνω υπερήφανους τόσο τους δικούς μου ανθρώπους όσο και τον τόπο στον οποίο μεγάλωσα. Αυτό που είμαι, σαν επαγγελματίας και σαν άνθρωπος, το οφείλω στους γονείς και τα αδέρφια μου... Το να σε βοηθούν και να στηρίζουν τα όνειρά σου είναι πραγματικά καλό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης και τη φίλη, κυρία Χριστίνα Τσαβδαρίδου καθώς και το site σας για την προβολή του έργου μου και τη στήριξη που παρέχετε στους νέους καλλιτέχνες του τόπου μας».










*see more@ facebook



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ