Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Βεργώνης: «Το γκολ της καριέρας μου»

O Aλέξης Βεργώνης έμελλε να υπογράψει την παραμονή της Βέροιας για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική περίοδο στην Super League και όπως τόνισε στο Sport24.gr ήταν το γκολ της καριέρας του. Το μοναδικό του γκολ αποδείχθηκε ίσως και πιο χρυσό από τα 15 που σημείωσε συνολικά ο συμπαίκτης του Μοχάμεντ Μπεν με τα καθένα ωστόσο εξ αυτών να είχε την δική του αξία. Το γκολ αυτό όμως στο 78΄ του παιχνιδιού κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης απέτρεψε ένα μπαράζ παραμονής κόντρα στον Απόλλων Σμύρνης και έδωσε στην «Βασίλισσα του βορρά» απευθείας την παραμονή της.
«Ήταν η καλύτερη στιγμή μου με τα χρώματα της Βέροιας επί προσωπικού στα 3,5 χρόνια που είμαι στην ομάδα», τόνισε ο Βεροιώτης Βεργώνης για να προσθέσει: «Το κερασάκι σε μία αγχωτική χρονιά με το γκολ μου να ήταν το γκολ της καριέρας μου». Φρόντισε πάντως να παραδεχθεί: «Και λέω η καλύτερη προσωπική γιατί σε ομαδικό επίπεδο κάθε στιγμή ήταν ξεχωριστή όπως και η άνοδός μας στην Super League».

Για το αν θεωρεί πως το γκολ του ήταν πιο σημαντικό από τα 15 που σημείωσε συνολικά ο Μπεν με την φανέλα της Βέροιας στην φετινή κούρσα της Super League είπε: «Το κάθε γκολ έχει την δική του αξία. Ο Μπεν σημείωσε τα μισά σχεδόν γκολ της ομάδας μας και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το ξεχνάμε. Κρίμα μάλιστα που στην φάση του 85΄ ο Σανκαρέ έδιωξε την μπάλα πάνω στην γραμμή στερώντας του τη δυνατότητα να κάνει το 2-0 και να αναδειχθεί και πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος».

Πως όμως έζησε ο Βεργώνης αυτή την αγχωτική όπως την χαρακτήρισε χρονιά και ειδικότερα τον Β΄ γύρο όπου κρίθηκαν τα πάντα όσον αφορά την παραμονή της Βέροιας στην Super League; «Σε όλο τον Β΄ γύρο είναι αλήθεια ότι υπήρχε πίεση στην ομάδα αφού βρισκόμασταν σχεδόν συνέχεια κοντά στην ζώνη του υποβιβασμού με κάθε παιχνίδι μέχρι και το τελευταίο με τον Αστέρα Τρίπολης να είχε για μας τον χαρακτήρα τελικού».

Με το φινάλε του πρωταθλήματος να είχε δύο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια για την Βέροια με τον Πανιώνιο και τον Αστέρα Τρίπολης αλλά παρόλα αυτά τον Βεργώνη να μην θεωρεί πως η τύχη της παραμονής ήταν στα δικά τους πόδια. «Το σίγουρο είναι ότι θα έπρεπε εμείς να κάνουμε το 2 στα 2. Να πάρουμε δύο νίκες και στα δύο παιχνίδια ώστε να έχουμε τύχη παραμονής. Παρόλα αυτά δεν εξαρτιόταν από μας αφού η τύχη της παραμονής δεν βρισκόταν αποκλειστικά στα χέρια μας. Κι αυτό γιατί ακόμη και με τις δύο νίκες που κάναμε αν ο Ολυμπιακός δεν κέρδιζε τελικά τον Απόλλων Σμύρνης θα πηγαίναμε σε μπαράζ».

Όσον αφορά για το τι σημαίνει η επίτευξη της φετινής παραμονής για την ομάδα της Βέροιας είπε: «Αποτελεί μία δικαίωση για όλους όσους βρισκόμαστε στην ομάδα και ασχολούνται με αυτήν. Δεν σταματήσαμε να πιστεύουμε σε αυτήν, δείξαμε χαρακτήρα και στο τέλος δικαιωθήκαμε».

Για το πώς εξηγεί ότι ο άσος της Βέροιας ήταν σε απόδοση του 1,15 στο παιχνίδι τελικό της παραμονής της με τον Αστέρα Τρίπολης ο Βεργώνης έδωσε την δική του εξήγηση λέγοντας:«Η καρδούλα μου όπως και όλων των συμπαικτών μου γνωρίζει πως χτυπούσε όσο πλησίαζε η ώρα του παιχνιδιού αλλά και στην διάρκειά του. Νιώθαμε μεγάλη πίεση αλλά είμαι χαρούμενος που οι κόποι της δουλειάς μας ανταμείφθηκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Και μια και ο λόγος για πίεση πως ήταν η κατάσταση στα αποδυτήρια της Βέροιας στο 0-0 του ημιχρόνου με τον Αστέρα Τρίπολης; «Σίγουρα θα θέλαμε να είχαμε βάλει κάποιο γκολ για να είχαμε λιγότερη πίεση εν όψει του δευτέρου ημιχρόνου. Όλοι μας όμως είχαμε μεγάλη θέληση να τα καταφέρουμε και το παλέψαμε μέχρι τέλους και πανηγυρίσαμε».

Τι έφταιξε όμως και η Βέροια που ξεκίνησε ιδανικά το πρωτάθλημα της Super League έφθασε να παλεύει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να κερδίσει την παραμονή της; Ο Βεργώνης έχει την δική του εξήγηση λέγοντας: «Αποτελεί έναν συνδυασμό πραγμάτων όπως ήταν και οι αλλαγές προπονητών με τον καθένα να ήθελε τον δικό του χρόνο για να μπορέσει να περάσει την φιλοσοφία του στην ομάδα. Στον κ. Ντόστανιτς τελικώς δόθηκε χρόνος και απέδειξε ότι καλός προπονητής με την διοίκηση να δικαιώθηκε όπως και εκείνος για τις επιλογές του. Κατάφερε να μας γεμίσει από την πρώτη στιγμή με αυτοπεποίθηση και να μας κερδίσει και το αποτέλεσμα φάνηκε στο γήπεδο».

Για τη νίκη που θεωρεί κλειδί στον δρόμο της παραμονής ο αμυντικός χαφ της Βέροιας είπε: «Θεωρώ πως ήταν αυτή στα Γιάννινα που ήρθε μάλισα στις καθυστερήσεις με το γκολ του Μπεν και φυσικά γλυκιά αυτή της τελευταίας αγωνιστικής επί του Αστέρα Τρίπολης στην έδρα μας με το δικό μου γκολ που το αφιέρωσα στην οικογένειά μου».

Σε μία νίκη που ήρθε υπό την δυναμική παρουσία των φιλάθλων της ομάδας με τον Βεργώνη που ως Βεροιώτης γνωρίζει την ψυχολογία τους να τόνισε: «Ο κόσμος της Βέροιας μας στήριξε και με το παραπάνω και ειδικά στα δύσκολα όπως ήταν τα τελευταία παιχνίδια με τον Πανιώνιο και τον Αστέρα Τρίπολης. Είναι σίγουρο πως αν και η πορεία μας ήταν καλύτερη θα ήταν ακόμη περισσότερο κοντά μας κάτι που εύχομαι να γίνει την επόμενη χρονιά».

Με παρόντα ή όχι τον ίδιο σχολίασε: «Δεν μπορούμε να το πούμε από τώρα με βεβαιότητα. Είναι κάτι που θα το ήθελα έχοντας δεθεί αυτά τα 3,5 χρόνια με την ομάδα και όντας από την Βέροια. Θα δείξει όμως μετά τις γιορτές όταν και θα μιλήσουμε με τον πρόεδρο. Εξάλλου για μένα ήταν πολύ σημαντική η στήριξη της ομάδας και η εμπιστοσύνη που μου έδειξαν μετά τον περσινό σοβαρό τραυματισμό μου όπου έδειξαν ξεκάθαρα το πόσο συνέχισαν να με πιστεύουνε. Για αυτό και το γκολ μου κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης που έδωσε στην Βέροια την παραμονή που της άξιζε αποτελεί δικαίωση για μένα και όλους όσους με πίστεψαν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ