http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μικρά μυστικά για σωστό μαγείρεμα από το κρεοπωλείο «Ειλικρίνεια»

Το κρεοπωλείο «Ειλικρίνεια» στη Λεωνίδου 2 (Κεντρικής), το εμπιστευόμαστε εδώ και χρόνια γιατί εκεί βρίσκουμε καθημερινά ποιοτικά κρέατα στις πιο προσιτές τιμές. Ο υπεύθυνος του κρεοπωλείου, κ.Σταύρος Καδόγλου, είναι πάντα στη διάθεσή σας, να σας εξυπηρετήσει αλλά και να σας δώσει τις συμβουλές του για το σωστό μαγείρεμα του κάθε είδους. Εμείς σήμερα επιλέξαμε χοιρινές μπριζόλες για να τις ψήσουμε στο φούρνο. Τι μπορούμε να κάνουμε όμως για να δώσουμε στις μπριζόλες μας μια πιο ιδιαίτερη γεύση; Ο κ. Καδόγλου μας πρότεινε να κάνουμε μια σωστή προετοιμασία για να γίνουν πιο μαλακές και γευστικές, το γνωστό ως «πικλάρισμα» στη γλώσσα των μαγείρων, όπως μας είπε. ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ:



Για κάθε κιλό χοιρινού θα χρειαστούμε:
-1/2 φλιτζάνι ξύδι
-1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
-2 κουταλιές αλάτι
-όποια μυρωδικά επιθυμούμε
Στη συνέχεια προσθέτουμε αρκετό νερό, ζεσταίνουμε μέχρι να λυώσει η ζάχαρη και το αλάτι και ρίχνουμε το μείγμα σε μια πλαστική λεκάνη. Βυθίζουμε το κρέας μέσα στο μείγμα και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 εως 48 ώρες.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Γιατί το καλό κρέας χρειάζεται και σωστό μαγείρεμα για να αναδείξει τις μυρωδιές και τις γεύσεις του.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ