Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Απάνθρωπες συνθήκες στα κρατητήρια της Βέροιας


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ ΒΕΡΟΙΩΤΗ
Τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης, με κρατούμενους που δεν προαυλίζονται, τρώνε μία φορά τη μέρα, εκτός Κυριακής, και κοιμούνται σε βρεγμένα στρώματα όταν βρέχει, εξαιτίας των σπασμένων παραθύρων από τα επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008, αποκαλύπτει στον δαιμόνιο, ο νέος πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας, Απόστολος Μούρτης. Ο ίδιος εξάλλου καταθέτει μία σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι αστυνομικοί στο νομό, λόγω των ελλείψεων σε υποδομή και προσωπικό.
Οι αστυνομικοί μιλούν ακόμα και για μηδενική καταστολή των περιστατικών, αφού με την ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας η υπάρχουσα αστυνομική δύναμη και ο εξοπλισμός δεν φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες. «Έχουμε φτάσει στα όριά μας» δηλώνει στο Βεροιώτη ο κ. Μούρτης.
Ερώτ: Κ. Μούρτη, μέσα στον κυκεώνα της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων ο αστυνομικός αποτελεί το επάγγελμα που πλήττεται συνεχώς από μισθολογικές επιδρομές. Πόσοι αστυνομικοί υπηρετούν στο τμήμα της Βέροιας αυτή τη στιγμή και ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες.

Απάντ: Στο νομό Ημαθίας που επεκτείνεται από το Πλατύ μέχρι και τους Γεωργιανούς υπηρετούν 380 αστυνομικοί. Όμως από την διάρθρωση υπηρεσιών της αστυνομίας έχουμε ήδη 70 περίπου κενές οργανικές θέσεις, δημιουργώντας κενά ασφαλείας σε όλο το νομό από άκρη σε άκρη.

Ερωτ: Αυτή η αναλογία είναι ικανοποιητική ή βρισκόμαστε σε χειρότερη μοίρα σε σχέση με τους υπόλοιπους νομούς;

Απάντ: Δυστυχώς βρισκόμαστε σε χειρότερη μοίρα και όσο πάμε στα μεγάλα αστικά κέντρα αυξάνεται το πρόβλημα.

Ερώτ: Από την αρχή των περικοπών μέχρι σήμερα τι καταγράφετε στις μειώσεις των μισθών σας;

Απάντ: Τα τελευταία τρία χρόνια μετράμε περίπου 35% μείωση στις καθαρές αποδοχές του μισθού μας. Πράγμα που σημαίνει ότι συνεχίζουμε να παρέχουμε το αγαθό της ασφάλειας με 30% μικρότερο κόστος. Τα αποτελέσματα όμως και οι επιτυχίες που σημειώνουμε σαν Ασφάλεια Ημαθίας, είναι αυξημένα κατά 50%. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ομάδα ΔΙΑΣ στην Ημαθία είναι πρώτη σε όλη τη Κεντρική Μακεδονία.


H ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ