Αναλυτικότερα, η επιστολή του κ. Τσαβδαρίδη προς τον κ. Δένδια είναι η εξής:
«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Με αφορμή το μείζον ζήτημα της μεγάλης αύξησης της εγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ημαθίας, που ως τελευταίο επεισόδιο είχε τον καταιγισμό πυροβολισμών από διαρρήκτες ενάντια σε πολίτες και όργανα της αστυνομίας στη Νέα Νικομήδεια του Δήμου της Βέροιας στις 11 Δεκεμβρίου 2012 και στο ανθρωποκυνηγητό που στη συνέχεια εξαπέλυσε η Αστυνομία για τη σύλληψη των δραστών, γίνεται απολύτως κατανοητή η αδήριτη ανάγκη άμεσης βελτίωσης της επιχειρησιακής ικανότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, με στόχο την αποτελεσματικότερη δυνατή προάσπιση του ύψιστου δικαιώματος της ασφάλειας των πολιτών.
Ως εκ τούτου, σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησης μας στο γραφείο σας κατά την διάρκεια της οποίας σας είχα εκθέσει λεπτομερώς το φλέγον ζήτημα της παλαιότητας των οχημάτων που διέθετε και διαθέτει η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας, καθώς και την επιτακτική ανάγκη παραλαβής οχημάτων νέας τεχνολογίας τα οποία θα ενισχύσουν την αποδοτικότητα του επιχειρησιακού της ρόλου, την ταχεία παρέμβαση της και την ικανότητα καταδίωξης των κακοποιών, επανέρχομαι με την παρούσα επιστολή στο αίτημα μου να μεριμνήσετε για την απόσπαση στην Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας των 3 οχημάτων μεγάλης ιπποδύναμης που επί του παρόντος βρίσκονται παροπλισμένα στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Νάουσας που προσφάτως διεκόπη η λειτουργία του.
Με τον τρόπο αυτό κ. Υπουργέ, είμαι πεπεισμένος ότι θα δοθεί μία βαθιά επιχειρησιακή ανάσα στη Διεύθυνση της Αστυνομίας στην Ημαθία, που θα εντείνει το αξιόμαχό της και παράλληλα θα βελτιώσει τον προληπτικό και κατασταλτικό της ρόλο στην αντιμετώπιση του εγκλήματος στην ευρύτερη περιοχή της Ημαθίας.
Με τη βεβαιότητα ότι θα δείτε με ευαισθησία το σχετικό αίτημα, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις ενέργειες σας».


