Quantcast

http://picasion.com/

Ημαθία: Από την τσέπη τους πληρώνουν οι αστυνομικοί, αλεξίσφαιρα γιλέκα, όπλα και στολές

Σοβαρές ελλείψεις, σε υλικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, αντιμετωπίζουν αστυνομικοί στη Βέροια, αλλά και στην Ημαθία γενικότερα, οι οποίοι αναγκάζονται να πληρώσουν από την τσέπη τους ακόμη και για αλεξίσφαιρα γιλέκα και οπλισμό. Την ίδια ώρα, το 90% των περιπολικών είναι απαρχαιωμένα, με τον πρόεδρο των Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ημαθίας,
Απόστολο Μούρτη, να λέει με γλαφυρότητα ότι «πρόκειται για έγχρωμες νεκροφόρες», αφού σε πολλές περιπτώσεις τα περιπολικά έχουν φθαρμένα ελαστικά και συντηρούνται ελάχιστα. 

«Πολλές φορές δεν γίνεται συζήτηση ούτε για καταδίωξη, αφού τα οχήματα είναι επικίνδυνα», υπογραμμίζει στον Βεροιώτη ο κ. Μούρτης. Σύμφωνα με πληροφορίες δαπάνες δεν εγκρίνονται πια και η κατάσταση είναι δραματική. «Είχε προκηρυχθεί διαγωνισμός για την αντικατάσταση των ελαστικών αλλά τελευταία στιγμή ακυρώθηκε. Σε αρκετές περιπτώσεις, η συντήρηση των οχημάτων γίνεται είτε από δωρεές ιδιωτών είτε από τους ίδιους τους αστυνομικούς, που πληρώνουν μόνοι τους την τοποθέτηση λαδιών και τον καθαρισμό του περιπολικού» υποστηρίζει με αποκλειστικές δηλώσεις του στον Βεροιώτη ο Απόστολος Μούρτης.

Στολές, φυσίγγια και όπλα στα μηνιαία έξοδα των αστυνομικών

Οι αστυνομικοί αγοράζουν με δικά τους έξοδα, στολές, υποδήματα, αλεξίσφαιρα γιλέκα, οπλισμό, τη στιγμή που μηνιαίως ξοδεύουν από το μισθό τους έως και 100 ευρώ. «Ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο μπορεί να κοστίζει 700-800 ευρώ, ενώ ιδιαίτερα τσουχτερή είναι και η τιμή της στολής τους. Όλα αυτά υποχρεούται να τα παρέχει η υπηρεσία», προσθέτει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας.

Ελλείψεις υπάρχουν ακόμη και σε αναλώσιμα για τη διεκπεραίωση γραφειοκρατικών διαδικασιών. «Η κατάσταση είναι δραματική. Λειτουργούμε με το φιλότιμο των συναδέλφων μας κι αν τελειώσει κι αυτό, δεν ξέρουμε, τι θα γίνει», καταλήγει ο κ. Μούρτης.



Υπογραμμίζεται ότι στο νομό Ημαθίας υπηρετούν περίπου 100 λιγότεροι αστυνομικοί από τις οργανικές θέσεις που υπάρχουν, όπως τόνισε στον Βεροιώτη ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού.





ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ