Quantcast

http://picasion.com/

Συμβαίνει τώρα: Γυρίσματα στη Βέροια κάνει «Το Αλάτι της Γης» (φωτο)

Γυρίσματα στη Βέροια πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή η εκπομπή της ΕΤ1 «Το Αλάτι της Γης», μια εκπομπή που προβάλλει τη μουσική παράδοση της κάθε περιοχής που επισκέπτεται, παρουσιάζοντας τους χορούς, τις παραδοσιακές φορεσιές, τα ήθη και έθιμα αλλά και τη γαστρονομία του κάθε τόπου. Σειρά πήρε η Ημαθία και η πλούσια πολιτιστική παράδοση
που έχει να επιδείξει. Το σκηνικό της εκπομπής στήθηκε στο «Κτήμα Αλέξανδρος» στις Σαραντόβρυσες, τα τραπέζια ντύθηκαν με εκλεκτά παραδοσιακά εδέσματα της Ημαθίας, πίτες, ρεβανί, τυριά, κρέατα, κρασί και γράπα, που απόλαυσαν οι καλεσμένοι κάθε ηλικίας που βρέθηκαν εκεί για τις ανάγκες των γυρισμάτων.
Τρεις είναι οι πολιτιστικοί Σύλλογοι της Ημαθίας, η Εστία Ρουμλουκιωτών Αλεξάνδρειας, ο Λαογραφικός Όμιλος Μελίκης και Περιχώρων και ο Λαογραφικός Σύλλογος Ντόπιων Μακροχωρίου και Περιχώρων, που συμμετέχουν στα γυρίσματα, παρουσιάζοντας χορούς του Ρουμλουκιού και Ρουγκάτσια. 
Ο παρουσιαστής της εκπομπής Λάμπρος Λιάβας, ένας εξαίρετος και έμπειρος εθνομουσικολόγος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής του τομέα

εθνικομουσικολογίας και πολιτισμικής ανθρωπολογίας του τμήματος Μουσικών σπουδών, στάθηκε ιδιαίτερα στις παραδοσιακές ενδυμασίες των χορευτριών και το συμβολισμό της κάθε μίας. Η συγκεκριμένη εκπομπή θα προβληθεί πιθανόν τον Ιανουάριο από τη συχνότητα της ΕΤ1. Δείτε φωτογραφίες από τα γυρίσματα:























































ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ