Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Εγκαίνια έκθεσης και εκδήλωση για τις Ένοπλες Δυνάμεις στη Λέσχη Αξιωματικών Βέροιας

Η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων τιμήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 20/11 από την 1η Μεραρχία Πεζικού και την Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού Ημαθίας. Η εκδήλωση περιελάμβανε ομιλία με θέμα τις Ένοπλες Δυνάμεις στην αίθουσα εκδηλώσεων της Λέσχης Αξιωματικών Βέροιας, καθώς και τα εγκαίνια, στον ίδιο χώρο, της πολυθεματικής έκθεσης με τίτλο «Η καθ' ημάς
Ανατολή». Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Ημαθίας Γιώργος Ουρσουζίδης και Χρήστος Αντωνίου, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας Γεώργιος Τουλίκας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας Επιπυραγός Αλέξανδρος Κουβακάς, ο διοικητής της σχολής Μετεκπαίδευσης Αστυνομίας Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Διονύσιος Κούγκας, ο αντιδήμαρχος Βέροιας Στέλιος Ασλάνογλου, αρχιερείς, στρατιωτικοί και πλήθος κόσμου.
Ο Στρατηγός - Διοικητής 1ης Μεραρχίας Πεζικού, Υποστράτηγος Σίμος Χρήστος, προλογίζοντας την εκδήλωση, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για τις προσφορές ιστορικών κειμηλίων, πινάκων, οπλισμού και υλικού που χρησιμοποιήθηκε στην έκθεση. 
Το μήνυμα της εκκλησίας για την 21η Νοεμβρίου μετέφερε ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, που μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις θαυμαστές επεμβάσεις της Θεοτόκου στις κρίσιμες ώρες του Έθνους και τις νίκες που του χάρισε και που την καθιέρωσαν δίκαια ως Υπέρμαχο Στρατηγό του Γένους, τίτλο που ποτέ δεν διέψευσε. «Δεν είναι τυχαίο πως στα λάβαρα των αγωνιστών απεικονιζόταν πάντα ιερές μορφές αγίων και της Θεοτόκου, όχι μόνο για να έχουν οι στρατιώτες την αίσθηση πως οι Άγιοι προπορεύονται στους αγώνες τους αλλά τους έβλεπαν αισθητά να προηγούνται προστάτες και βοηθοί τους», ανέφερε ο Σεβασμιώτατος.
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Ημαθίας, Αντιστράτηγος εα κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας, που καλωσόρισε τους παρευρισκομένους στην έκθεση. Αναφέρθηκε τόσο στην έμπνευση για την έκθεση αυτή, το περιεχόμενό της αλλά ευχαρίστησε και τους εκθέτες, τον κύριο εκθέτη Γεώργιο Κοτζαερίδη, την Εύξεινο Λέσχη και την Θρακική Εστία Βέροιας.
Ακολούθησε επετειακή ομιλία για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων από της ΙΜΠ και ενημέρωση για τις θεματικές ενότητες της έκθεσης από αρμόδιους επικεφαλής.
Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης με τους οικοδεσπότες της βραδιάς έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων της έκθεσης και ο κόσμος περιηγήθηκε στο χώρο των εκθεμάτων. Ιδιαίτερη πινελιά στην εκδήλωση έδωσε και το χορευτικό τμήμα της Θρακικής Εστίας Βέροιας. 
Η έκθεση θα παραμείνει στο χώρο της Λέσχης Αξιωματικών Βέροιας μέχρι και τη Δευτέρα 21/11, ενώ από την Τρίτη 22/11 θα μεταφερθεί στο χώρο της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Ημαθίας, στην πλατεία Ωρολογίου.
Οι εκδηλώσεις για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων συνεχίζονται τη Δευτέρα 21/11 το πρωί, όπου στις 10:30 θα πραγματοποιηθεί δοξολογία στον Παλιό Μητροπολιτικό Ναό Βέροιας και στις 11:00 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Πεσόντων στην Πλατεία Ωρολογίου.

Δείτε το βίντεο και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό:







































































ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ