Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Για τη θέση της Καρασαρλίδου στην αναοριοθέτηση

Γράφει ο
Γιώργος Σ. Χατζηγεωργίου
Στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 10/10 ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης ξεκινώντας την διαδικασία ένιωσε την ανάγκη, απαντώντας σε δημοσιεύματα όπως είπε, να υπερασπιστεί την κ. Καρασαρλίδου και να διαχωρίσει τη στάση της στο θέμα της αναοριοθέτησης από αυτήν κυρίως του Ουρσουζίδη αλλά και του Αντωνίου.
 «Δεν είναι όλοι οι βουλευτές απέναντί μας» είπε ο Δήμαρχος, «η Καρασαρλίδου ήταν στο ραντεβού με τον Υπουργό πολιτισμού και στήριξε τα αιτήματά μας». Ορθά ο Δήμαρχος σπεύδει να υπογραμμίσει την μόνη στήριξη που βρήκε από κυβερνητικό βουλευτή, έστω και πενιχρή.

Η Φρόσω Καρασαρλίδου είναι πολιτικό ον. Έχει προλάβει να το αποδείξει στο μικρό διάστημα που είναι από θεσμικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της Ημαθίας. Η παρουσία της είναι διακριτή. Από τα αγροτικά μπλόκα έως το υπό μετακίνηση για ένα διάστημα αστυνομικό τμήμα στη Νάουσα, η κ. Καρασαρλίδου έχει να επιδείξει αυτόνομη πολιτική δράση και παρουσία. 

Η σχέση της με τα media είναι άριστη. Συχνά απαντά σε δημοσιεύματα (μας έχει τιμήσει ουκ ολίγες φορές και στον «Βεροιώτη») και ο λόγος της έχει πάντα πολιτικό περιεχόμενο. Στα δε social media είναι ιδιαίτερα δραστήρια. Δεν δίστασε πρόσφατα να απαντήσει μέσω facebook ακόμα και στην κριτική που δέχτηκε για τις ενδυματολογικές της επιλογές την «βραδιά στο Μαξίμου».

Δεν βρήκε όμως μια λέξη δημόσια να πει η κ. Καρασαρλίδου για το θέμα που καίει εδώ και μήνες την πρωτεύουσα του Νομού που την εκλέγει βουλευτή. Δεν αντέδρασε καν η ίδια στο ενυπόγραφο άρθρο που στάθηκε αφορμή για την αναφορά του Δημάρχου και στο οποίο επισημαίνεται η κοινή στάση των τριών βουλευτών Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ κόντρα στη βούληση φορέων και πολιτών της Βέροιας. Η πρωτοφανής αντίθεση δηλαδή των εκπροσώπων μας στην κεντρική πολιτική σκηνή, με το λαϊκό αίσθημα.

Ευχάριστο το ενδιαφέρον της κ. Καρασαρλίδου για την υπόθεση και η παρουσία της στο ραντεβού με τον Υπουργό. Η πολιτική όμως είναι δημόσιο πράμα ή έτσι θα 'πρεπε. Εφ' όσον στηρίζει τις θέσεις του Δήμου ας το κάνει και δημόσια. Η προτροπή για διάλογο που απηύθυνε τόσο η ίδια όσο και ο κ. Αντωνίου στην εκδήλωση των φορέων στο Επιμελητήριο δεν είναι θέση. Είναι πολιτικό «μασάζ».

Να πάρει θέση δημόσια και να ασκήσει το πολιτικό της βάρος. Να έχουν οι πολίτες την ευκαιρία να κρίνουν τη στάση της. Θετικά ή αρνητικά. Όπως θα κρίνουν και τον Ουρσουζίδη που τουλάχιστον… δεν κρύβεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ