Quantcast

http://picasion.com/

Βολές της ομάδας πολιτών για απραξία της Δημοτικής Αρχής με φόντο την Πλατεία Ωρολογίου

Ενημερωτική συνάντηση σχετικά με την εικόνα που παρουσιάζουν οι πλατείες Ωρολογίου και Πλατάνων, πραγματοποίησε η Ομάδα Πολιτών Βέροιας, προκειμένου να παρουσιάσει την πορεία των ενεργειών της για την αξιοποίηση, τη συντήρηση και τη βελτίωσή των δυο αυτών σημείων της πόλης. Η ομάδα πολιτών, βλέποντας εδώ και 14 μήνες τη δημοτική αρχή να
μην έχει προχωρήσει ούτε στις ελάχιστες παρεμβάσεις, που όχι μόνο είχε υποσχεθεί αλλά ορίστηκαν έπειτα από πλειοψηφική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, θέλησε να επανέλθει με εκ νέου ενέργειες προκειμένου να ασκηθεί πίεση για τη βελτίωση της εικόνας της πλατείας.
Η συνάντηση ξεκίνησε με την προβολή φωτογραφιών από τα επικίνδυνα σημεία και τα σημεία εγκατάλειψης που παρουσιάζει η πλατεία Ωρολογίου και με την κ. Ερμιόνη Καλλαρά να κάνει μια ανασκόπηση των ενεργειών της ομάδας πολιτών, από τότε που ξεκινώντας από μια μικρή παρέα φίλων, που ζώντας καθημερινά μέσα σε αυτές τις εικόνες, θέλησαν αρχικά να τις καταγράψουν. «Δε θέλαμε να αρκεστούμε στη φωτογραφική αποτύπωση αλλά να προχωρήσουμε λίγο παρακάτω. Πιάναμε έναν έναν συμπολίτες, φίλους και γνωστούς, τους ρωτούσαμε αν είναι ικανοποιημένοι με την εικόνα της Πλατείας Ωρολογίου και Πλατάνων. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν αυθόρμητη, μας εμπιστεύθηκαν τις υπογραφές τους, με τις οποίες χτυπήσαμε την πόρτα του Δημάρχου. Επισημάναμε τις αδυναμίες της πλατείας και συντάξαμε κείμενο με τις προτάσεις μας, προκειμένου να νοικοκυρευτεί αυτή η ερημωμένη πλατεία». 
Με την παρουσία πολλών πολιτών, το Σεπτέμβριο του 2017 παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καταθέτοντας τις προτάσεις τους για τη βελτίωση της εικόνας των πλατειών και ακούγοντας τους δημοτικούς συμβούλους να συναινούν για την ασχήμια της της πλατείας. «Είχαμε έτσι την ψευδαίσθηση πως την επόμενη ημέρα η δημοτική αρχή θα ανασκουμπωθεί για να διορθώσει τουλάχιστον τα επικίνδυνα σημεία. Κάτι που δεν έγινε. Σε ένα μήνα επανήλθαμε, με κείμενο που καταθέσαμε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο με τις προτάσεις μας, πιέσαμε ξανά και πήραμε απάντηση πως μέχρι τα Χριστούγεννα θα φυτευτούν οι κρήνες. Κάτι που δεν έγινε», ανέφερε η κ. Καλλαρά.

Την παράστασή τους στο δημοτικό συμβούλιο προηγήθηκε, τον Φεβρουάριο του 2017, πλειοψηφική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για εξωραϊσμό της πλατείας Ωρολογίου. Η μη όμως υλοποίηση παρεμβάσεων στην πλατεία, δεν πρόκειται μόνο για πλήρη απραξία της δημοτικής αρχής, όπως αναφέρθηκε, αλλά για απόφαση δημοτικού συμβουλίου που δεν εφαρμόζεται, είπε η κ. Καλλαρά. «Αυτό δείχνει πως παρά τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, χωρίς πίεση δε γίνεται τίποτα. Οι υποσχέσεις δεν μας φτάνουν. Κάνουμε κάλεσμα στους συμπολίτες μας γιατί θέλουμε κοντά μας ανθρώπους που θα μας δυναμώσουν, ώστε να πιέζουμε καθημερινά τη δημοτική αρχή, που πραγματικά δεν θέλει να κάνει τίποτα. Η πιο κεντρική πλατεία της πόλης μας είναι ότι πιο άσχημο μπορεί να διαθέσει», είπε κλείνοντας η κ. Καλλαρά.
Επόμενη κίνηση της ομάδας πολιτών, έπειτα από την εκ νέου αποτύπωση των προβλημάτων, να γίνει πιο δυναμική πίεση στο δήμο. Έτσι, αποφάσισαν να συναντηθούν αρχικά με το Δήμαρχο Βέροιας και ανάλογα με την εξέλιξη της συνάντησης, να αποφασίσουν περαιτέρω. Σκοπός μας είναι να πιέζουμε όσο γίνεται πιο συχνά και όσο γίνεται περισσότεροι άνθρωποι. Η υπομονή μας και η ανοχή μας εξαντλήθηκε. Είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα», δήλωσε στο veriotis.gr η κ. Καλλαρά. 
Η ομάδα πολιτών Βέροιας, έχει στα άμεσα σχέδιά της τη δημιουργία λογαριασμού στο facebook προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί τους για προτάσεις, παρατηρήσεις και συμμετοχή. Προς το παρόν, όποιος επιθυμεί να ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας πολιτών, μπορεί να καλέσει στο τηλέφωνο 6948 558 885 (Ερμιόνη Καλλαρά) ή στο facebook ΕΔΩ. Δείτε φωτογραφίες:

























ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ