Quantcast

http://picasion.com/

Δεν «πέρασε» η μετάθεση της λαϊκής της Βέροιας την Κυριακή

Η έκτακτη μετάθεση της ημέρας λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας, από την Τρίτη 26/12/2017 που είναι αργία, την Κυριακή 24/12/2017 που επίσης είναι αργία, συζητήθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Παρόντες στη συνεδρίαση, ο πρόεδρος του Σωματείου Πωλητών Λαϊκών Αγορών Ημαθίας, Δημήτρης Τζιτζής και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γης και Θαλάσσης Ημαθίας Γιώργος Ουζουνίδης, καθώς και ο νομικός τους εκπρόσωπος Λάζαρος Κουμπουλίδης, οι οποίοι τοποθετήθηκαν υπέρ της έκτακτης μετάθεσης για τη συγκεκριμένη Κυριακή.
Με απόφασή του το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου, δήλωσε την αντίθεσή του με τη λειτουργία της λαϊκής την Κυριακή.
Όπως ανέφερε ο κ. Τζιτζής, «Δε ζητάμε τη λειτουργία της λαϊκής την Κυριακή αλλά μετάθεση κατ' εξαίρεση για την μια συγκεκριμένη Κυριακή, που βάσει νόμου η αγορά εκείνη την ημέρα είναι ανοιχτή». Ο κ. Ουζουνίδης στην τοποθέτησή του ζήτησε τη μετάθεση την Κυριακή, «γιατί για δυο συνεχόμενες εβδομάδες δε θα γίνει λόγω αργίας η λαϊκή στη Βέροια και ο κόσμος τη ζητάει».
Ο νομικός εκπρόσωπος των αιτούντων, Λάζαρος Κουμπουλίδης ανέφερε πως «Δε θέλουμε παράνομη απόφαση από το ΔΣ αλλά να εξυπηρετηθεί το κοινό, καθώς και ο νόμος τη συγκεκριμένη Κυριακή την εξαιρεί από τις αργίες. Τα καταστήματα θα ανοίξουν στις 11, ενώ η λαϊκή στις 12 θα έχει ολοκληρωθεί. Έτσι ο κόσμος θα ενισχύσει και τα εμπορικά καταστήματα της πόλης. Εμείς στις 12 και κάτι θα κλείσουμε ο κόσμος θα ενισχύσει και την αγορά της πόλης. Στη Θεσσαλονίκη θα ανοίξει η λαϊκή αγορά δε μπορεί να υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά. Θέλουμε ο κόσμος να γεμίσει το τραπέζι του και με προϊόντα της λαϊκής αγοράς.».


Μωυσιάδης: Τις Κυριακές οι λαϊκές δεν επιτρέπονται.
Γιατί να μπούμε στη διαδικασία αφού έχουμε δώσει το οκ στα Ριζώματα για λαϊκή την Κυριακή. Οι πλανόδιοι πωλητές που θέλουν να ανέβουν στα Ριζώματα πως

Ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Γουλτίδης μίλησε από την πλευρά του παραγωγού, που θα αφήσει για 15 ημέρες την παραγωγή του αδιάθετη. «Θα υπάρχει στρέβλωση και σε αυτούς».

Με δεδομένη την αρνητική απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας και τη σαφή τοποθέτηση του νομικού συμβούλου που θεωρεί παράνομη τη λειτουργία των λαϊκών την Κυριακή, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σοφιανίδης δε θέλησε να ψηφίσει τη μετάθεση της λαϊκής την Κυριακή, ενώ πρότεινε μια άλλη μέρα, αντί της Κυριακής.

Ασλάνογλου: Οι άνθρωποι της λαϊκής μας υποσχέθηκαν πως θα μαζέψουν τα πάντα μέχρι τις 12 έτσι ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα και με την καθαριότητα. Αναφέρθηκε και στην πλευρά των παραγωγών και τοποθετήθηκε υπέρ της μετάθεσης μόνο για την Κυριακή 24/12.

Ωστόσο, το θέμα δεν «πέρασε», καθώς χρειαζόταν τουλάχιστον 11 ψήφους υπέρ, ενώ έλαβε μόνο 10.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ