Quantcast

http://picasion.com/

Βέροια - Σκιάθος με καράβι μέσω Θεσσαλονίκης; Φύγαμεεεεε!

ΜΕ 59 ΕΥΡΩ
Σε περίπου δύο μήνες από σήμερα αρχίζει για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσσαλονίκης με τις Σποράδες, με πλοίο της Hellenic Seaways. Η σύνδεση της πόλης με τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο ξεκίνησε εκ νέου πέρσι, μετά από χρόνια ακτοπλοϊκής απομόνωσης της
Θεσσαλονίκης, ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημα των Δημοτικών Αρχών των νησιών να συνδεθούν με την Βόρεια Ελλάδα, όπως γινόταν και στο παρελθόν. Όπως φάνηκε και από τις πληρότητες, αλλά και τις αντιδράσεις τόσο των τοπικών αρχών των νησιών, όσο και εκπροσώπων φορέων του τουρισμού, η σύνδεση που ξεκίνησε πέρσι στέφθηκε με επιτυχία κι έτσι η Hellenic Seaways επιστρέφει για να συνδέσει τις συγκεκριμένες περιοχές και πάλι, από την Παρασκευή 2 Ιουνίου. Ειδικότερα για την Σκόπελο και την Αλόννησο που δεν διαθέτουν αεροδρόμιο, όπως η Σκιάθος, η σύνδεση αυτή η υπήρξε καθοριστική για την αύξηση των τουριστικών ροών. Αλλά και στο νησί του Παπαδιαμάντη η σύνδεση, με τη Θεσσαλονίκη έφερε ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα. Εκτός από τα νησιά όμως, η σύνδεση βοήθησε και τη Θεσσαλονίκη, με πολλούς τουρίστες να συνδυάζουν την παρουσία τους στην πόλη με διακοπές στα νησιά των Σποράδων. «Η σύνδεση αυτή προσθέτει στο τουριστικό προϊόν της Θεσσαλονίκης και η πόλη πρέπει να το δει ανοιχτά. Πρέπει όλοι οι φορείς να συμπράξουμε και να βοηθήσουμε αυτή τη σύνδεση, γιατί είναι μια πολύ καλή και σημαντική βάση για τον Τουρισμό στην πόλη μας», τόνισε μιλώντας στο thestival.gr, ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας. «Η σύνδεση ήταν πολύ καλή και αυτός ήταν ο κύριος λόγος που συνεχίζεται και φέτος, καθώς καθημερινά η πληρότητα ήταν υψηλή και βοήθησε πολύ τον τουρισμό στα συγκεκριμένα νησία», ανέφερε στο thestival.gr, ο Γιάννης Δημητριάδης, Ναυτιλιακός πράκτορας.

Τα δρομολόγια του Flying Cat 4

Το Flying Cat 4, χωρητικότητας 440 επιβατών, ένα υπερσύγχρονο επιβατηγό ταχύπλοο το οποίο αναπτύσσει ταχύτητα μέχρι και 40 κόμβους θα συνδέει και φέτος τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες σε λιγότερο από τρεις ώρες. Συγκεκριμένα, το δρομολόγιο θα ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη καθημερινά στις 10:00, με κατεύθυνση Σκόπελο – Αλόννησο – Σκιάθο. Η επιστροφή θα γίνεται κάθε μεσημέρι στις 14:30 από Αλόννησο, με στάσεις σε Σκόπελο, Σκιάθο, και άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 18:40. H τιμή του εισιτηρίου θα είναι 59 ευρώ το άτομο ανά διαδρομή, ενώ θα ισχύουν όπως και πέρσι οι προσφορές της Cosmote.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ