Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Λάζος: Ένας Βεροιώτης Γίγαντας που αγαπήθηκε γιατί... ενοχλούσε!

Πέρασαν περίπου 20 χρόνια από τότε που έφυγε από την καθημερινότητά μας, ένας άνθρωπος που αγαπήθηκε από το σύνολο της Βεροιώτικης κοινωνίας, γιατί απλά... ενοχλούσε! Ο λόγος φυσικά για τον γίγαντα Λάζο που για πολλά χρόνια είχε καταφέρει να γίνει η απόλυτη συνήθεια της καθημερινότητάς μας.
Ένα παιδί, μεγάλης ηλικίας, ασυμβίβαστος, προκλητικός και πάνω απ' όλα «ροκ σταρ». Τριγυρνούσε όλες τις ώρες της ημέρας σε κεντρικούς δρόμους και επισκεπτόταν μαγαζιά και καταστήματα.  
Δεν τον πείραζε η κριτική του κόσμου, ήθελε μόνο να δημιουργεί εντυπώσεις. Η αγαπημένη του συνήθεια ήταν οι φραπέδες, καθώς όταν περνούσε μπροστά από καφετέριες, άρπαζε με μανία τα ποτήρια από τους εμβρόντητους πελάτες. Αυτό που απεχθανόταν ήταν το νερό και αν ήθελες να τον αποφύγεις, του έριχνες λίγο και απομακρυνόταν τρέχοντας. 

Η μεγαλύτερη αδυναμία της ζωής του ήταν οι ώριμες κυρίες και δεν δίσταζε ακόμα και μέσα στην μέση του πεζοδρομίου να το εξωτερικεύσει. Τις φλέρταρε πάντα με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το κυκλοφοριακό μπάχαλο που δημιούργησε ένα πρωινό στην Μητροπόλεως, όταν τον πήρε ο ύπνος μέσα στην μέση του δρόμου; Ή ποιος μπορεί να λησμονήσει, όταν ο γίγαντας Λάζος έκανε την ανάγκη του σε δημόσια θέα μπροστά στην Πλατεία Δημαρχείου; Το χαρακτηριστικό του ήταν το καρουμπαλάκι επάνω στο κεφάλι του και το αυθόρμητο γεμάτο μούγκρισμα γέλιο του. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Λάζος ήταν ιδιαίτερα θρήσκος και όπου έβρισκε σταυρουδάκια τα φιλούσε με μανία. Και όμως παρ' όλο που ενοχλούσε τους πάντες και τα πάντα, όλοι τον αγαπούσαν. Για έναν άγνωστο λόγο που δύσκολα μπορεί να περιγράψει κανείς. Ίσως γιατί οι Βεροιώτες έβλεπαν ότι αυτός ο άνθρωπος έκρυβε αγάπη μέσα στην καρδιά του! 

Ναι, ήταν καλό παιδί ο Λαζός και δεν έκανε κακό ποτέ και σε κανέναν! Απλά, ήθελε να ενοχλεί... Ένας «ροκ σταρ» που έμεινε για πάντα χαραγμένος στην μνήμων χιλιάδων συμπολιτών μας. Η παραπάνω φωτογραφία, η οποία προέρχεται από το site veriahistory.gr, τον απεικονίζει να προσπαθεί να «χαλάσει» τις αποκριάτικες εκδηλώσεις στο κέντρο της Βέροιας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ