Quantcast

http://picasion.com/

Συμμετοχή του ΕΠΑ.Λ. και Ε.Κ. Αλεξάνδρειας στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα» (ΦΩΤΟ)

Κατά το διάστημα 15-23 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά η«Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα» (codeweek.eu). Σκοπός της πανευρωπαϊκής αυτής δράσης είναι να έρθουν σε επαφή με τον Προγραμματισμό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών άτομα που έχουν μικρή ή καθόλου εξοικείωση με το συγκεκριμένο πεδίο της επιστήμης της Πληροφορικής. Παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί, επιχειρηματίες και πολιτικοί ιθύνοντες στην Ευρώπη, κυρίως, συμμετείχαν σε μαζικές εκδηλώσεις (http://events.codeweek.eu/scoreboard/) και παρακολούθησαν σχετικά μαθήματα.
Το σχολείο, με ευθύνη των εκπαιδευτικών Πληροφορικής, συμμετείχε στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα» διοργανώνοντας ποικίλες δραστηριότητες το διάστημα 17-21 Οκτωβρίου2016 (http://events.codeweek.eu/view/28797/everybody-can-code/). Ειδικότερα:
Οι μαθητές/-τριες της Α’ τάξης ήρθαν σε επαφή με τον Προγραμματισμό παίζοντας εκπαιδευτικά παιχνίδια που δημιουργήθηκαν γι’ αυτόν τον σκοπό στην πλατφόρμα https://code.org/learn (Yπεύθ. εκπαιδευτικοί: Σαμαρά Θ. - Γιαννούση Μ.)
Επίσης, έζησαν την εμπειρία της "εικονικής πραγματικότητας" με το σύστημα προβολής Google Cardboard (https://vr.google.com/cardboard/) και ενημερώθηκαν για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να δημιουργηθούν αντίστοιχες εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας (VR - Virtual Reality) και επαυξημένης πραγματικότητας (AR - Augmented Reality)
(Yπεύθυνη εκπαιδευτικός: Σαμαρά Θ.)
Οι μαθητές/-τριες της Β’ τάξης γνώρισαν στοιχεία της γλώσσας προγραμματισμού Python μέσα από ένα παιχνίδι δράσης (https://codecombat.com/).

(Yπεύθυνη εκπαιδευτικός: Σαμαρά Θ.)
Οι μαθητές/-τριες της Γ’ τάξης ήρθαν σε επαφή με τον Προγραμματισμό και τη Ρομποτική μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας www.robomindacademy.com

  •  
  • (Yπεύθυνη εκπαιδευτικός: Παπαστεργίου Αν.)

    Οι επόμενες δράσεις που ετοιμάζουμε αφορούν την "Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ρομποτικής" (https://eu-robotics.net/robotics_week/) κατά το διάστημα 18-27 Νοεμβρίου 2016.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ