Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Βέλη από Τσιάρα προς τον Δήμο Βέροιας για τη μη προκήρυξη μελετών!

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook o γνωστός Βεροιώτης μηχανικός κ. Αντώνης Τσιάρας εξαπολύει βέλη εναντίον του Δήμου Βέροιας για την τακτική του να μην προκηρύσσει διαγωνισμούς για μελέτες βάσει του Νόμου 3316. Αφορμή για το σχόλιο, αποτέλεσε η πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας να συνάψει προγραμματική σύμβαση με
το ΕΧΚ Σελίου για την εκπόνηση  μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Διαβάστε αναλυτικά τι έγραψε:

"Ψηφίστηκε ομόφωνα και δημοσιεύτηκε σε όλα τα τοπικά μέσα η παρακάτω είδηση και κανένας δεν ασχολήθηκε με την ουσία του θέματος.

Στο δημοτικό συμβούλιο της 8ης Αυγούστου 2016 εγκρίθηκε προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Βέροιας και χιονοδρομικού κέντρου Σελίου (ΕΧΚΣ για συντομία) με σκοπό την εκπόνηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη λειτουργία του ΕΧΚΣ.


Το ΕΧΚΣ εδώ και μερικά χρόνια (πάνω από δέκα!!!) δεν έχει έγκριση περιβαλλοντικών όρων και λειτουργεί με προσωρινές άδειες και την ανοχή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ενώ την περασμένη σεζόν δεν λειτούργησε καθόλου για το λόγο αυτόν. 


Έτσι λοιπόν φτάσαμε στο εν λόγω δημοτικό συμβούλιο, αλλά δυστυχώς τώρα αρχίζουν τα περίεργα.


Ο Δήμος Βέροιας σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση θα κάνει τη μελέτη, αλλά δεν θα την κάνει ακριβώς, επειδή το ΕΧΚΣ θα προσλάβει νένα τεχνικό σύμβουλο για να την κάνει. Τώρα πώς θα επιλεγεί ο τεχνικός σύμβουλος (τυπικά και ουσιαστικά προσόντα), πώς θα πληρωθεί (πολλά ή λίγα & νόμιμα ή παράνομα), πως θα εκπονήσει τη μελέτη, πώς θα παραληφθεί η μελέτη πώς θα γίνουν οι παρατηρήσεις και από ποιον και πολλά άλλα ερωτήματα δεν απασχόλησαν κανέναν.


Και βέβαια όλα αυτά τα γράφω επειδή και πάλι στην σοβιετική Ημαθία εδώ και πολλά χρόνια δεν προκηρύσσεται καμία ή σχεδόν καμία μελέτη με τον κανόνα (Ν3316) περί μελετών δημοσίου και όλες οι μελέτες ανατίθενται με τις εξαιρέσεις - παράθυρα του νομού, βλέπε προγραμματικές συμβάσεις.


Εννοείται ότι με τέτοιες προγραμματικές συμβάσεις ο Δήμος Βέροιας είχε τις αξέχαστες επιτυχίες του δρόμου Σέλι - Άνω Σέλι, Πλατεία Ωρολογίου, Ανάπλαση πόλης. Δεν ξέρω ποια να πρωτοδιαλέξω. Ο Δήμος Βέροιας δεν προκηρύσσει μελέτες με τον Ν3316 γιατί δεν έμαθαν ποτέ οι υπάλληλοί του να το κάνουν.


Όσο για το ΕΧΚΣ κρίμα γιατί η νέα διοίκηση δεν κάνει τίποτα διαφορετικό από όσα είδαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Τέλος, ενημερώνω ότι τα γράφω αυτά από καθαρά επαγγελματικό ενδιαφέρον, επειδή ήθελα και μπορούσα να πάρω μέρος σε έναν κανονικό διαγωνισμό (αν είχε γίνει), να αξιολογηθώ, τεχνικά και οικονομικά και αν ήταν να πάρει τη δουλειά κάποιος καλύτερος χαλάλι.

Αλλά διαγωνισμός, όπου παίρνουν μέρος όσοι έχουν δικαίωμα και ο καλύτερος και αρτιότερος τεχνικά και οικονομικά κερδίζει.


Δυστυχώς έχω πολλά να πω ακόμα."

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ