Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Οι Βεροιώτες που μεγαλουργούν στο Λονδίνο! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ο Θωμάς Ντίνας, ο Στάθης Γεωργιάδης και η Χριστίνα Χριστοδούλου κατάγονται από τη Βέροια και εκτός από καλό ρεβανί ξέρουν από καλό φαγητό, αλλά και καλή μουσική. Σχεδόν σε όλη την ενήλικη ζωή τους μαγειρεύουν και ταξιδεύουν. Το δημιούργημά τους λέγεται «The Philosopher’s Stove» και είναι ένα project που χαλάει κόσμο στο Λονδίνο. Οργανώνουν θεματικά δείπνα και popup εστιατόρια με πυρήνα την ιστορική έρευνα, προσαρμοσμένα στο σύγχρονο lifestyle...
Δηλαδή, δεν θα δείτε άνδρες οινοχόους με χλαμύδες και σταφύλια στο κεφάλι να σας σερβίρουν το δείπνο σας, αλλά μια πιο σύγχρονη εκδοχή σύγχρονης κουζίνας με την επιτυχημένη συνταγή των Δειπνοσοσφιστών. Τα γαστρονομικά τους event είναι sold out, χωρίς να έχουν συμπληρώσει ούτε καν ένα χρόνο λειτουργίας. «Δεν ασχολούμαστε αποκλειστικά με την αρχαιοελληνική κουζίνα. Ειδικευόμαστε σε θεματικά δείπνα, προσπαθώντας ν’αναπαραστήσουμε μια εποχή, μέσα από την ιστορική έρευνα, αποφεύγοντας τις κιτς παρασπονδίες, χλαμύδες και κίονες δεν θα δείτε στα events μας». Μερικά πιάτα που μπορεί να δοκιμάσει κανείς; Το ‘The Argonaut’s Larder’, δηλαδή τηγανητές γαρίδες με μέλι, ελαιόλαδο, φρέσκια ρίγανη και γάρο- τον αρχαιοελληνικό. Ένα από τα πιάτα που προτιμά ο κόσμος είναι το ‘Circe’s Pig’, καπνιστό χοιρινό μαγειρεμένο σε κρασί και μέλι με side dish, το ‘Cabbage the Athenian Way’, λάχανο δηλαδή μαριναρισμένο από το προηγούμενο βράδυ σε μέλι, ξύδι από κόκκινο κρασί, φρέσκο κόλιανδρο, εξαιρετικά αγνό παρθένο ελαιόλαδο και διάφορα άλλα μυστικά συστατικά. Φανατικούς θαυμαστές έχει και το ‘Dionysus Finger Food’, μια επινόηση που παντρεύει ιδανικά τα αμπελόφυλλα, με χοιρινό κιμά και γαρίδες σερβιρισμένα με οξύμελι. «Πρόκειται για αυθεντικές συνταγές, τις οποίες βρίσκουμε μέσα από έρευνα.» Για το άμεσο μέλλον οι επιτυχημένοι Βεροιώτες συζητάνε κάποιες «μεμονομένες, επιλεκτικές και βραχυπρόθεσμες συνεργασίες» σε Ελλάδα και Μαδρίτη και ίσως κάποια στιγμή έναν δικό τους χώρο όπου θα μπορούν να «μαλώνουν με την ησυχία τους» όπως λένε χαριτολογώντας οι ίδιοι. Ο «Βεροιώτης» εύχεται στο «The Philosopher’s Stove» καλή συνέχεια με κέφι και δημιουργικότητα.

    Ο Θωμάς Ντίνας και ο Στάθης Γεωργιάδης εν δράσει

    Σαλάτα με ζέα, ρόδι, καρύδι, φέτα και ελαιόλαδο


    Argonaut’ s Larder (τηγανητές γαρίδες με μέλι, ελαιόλαδο, φρέσκια ρίγανη και γάρο- τον αρχαιοελληνικό)


    Dionysus’ Finger Food (αμπελόφυλλα, με χοιρινό κιμά και γαρίδες σερβιρισμένα με           οξύμελι)

    Λουκουμάδες με σύκα μελι καρύδια και παπαρουνόσπορο

    Πίτα με μέλι και ρικότα




ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ