Quantcast

http://picasion.com/

Περιοδεία σε συνεταιριστικές οργανώσεις πραγματοποίησε η Φρόσω Καρασαρλίδου

Περιοδεία σε συνεταιριστικούς φορείς πραγματοποίησε το Σάββατο η βουλευτής του νομού μας Φρόσω Καρασαρλίδου συνοδευόμενη από κλιμάκιο του κόμματος με επικεφαλής τον συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Δημ. Χαμπίδη. Επισκέφθηκε τους συνεταιρισμούς Α.Σ. Νάουσας, ΑΣΕΠΟΠ Νάουσας, «Μίεζα» και Α.Σ. Επισκοπής. Στόχος της περιοδείας ήταν να ακούσει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στην εμπορία των ροδακίνων...
καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες παραγωγών. Εκ μέρους των συνεταιριστικών φορέων, τονίστηκε η δυσμενής κατάσταση στην οποία βρίσκεται η διάθεση των ροδακίνων εξαιτίας του ρωσικού εμπάργκο και της περιορισμένης ζήτησης στις διεθνείς αγοράς. Τονίστηκε πως παρά τη μειωμένη φέτος - μέχρι και 40% - παραγωγή, οι τιμές διάθεσης είναι πολύ χαμηλές λόγω της συνεχώς μειούμενης καταναλωτικής δύναμης των λαών της Ευρώπης απόρροια της πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζεται. Παράλληλα τονίστηκαν τα προβλήματα ρευστότητας που δημιουργούνται από τα capital control, ζητώντας την άμεση διευθέτηση του θέματος ώστε να βελτιωθούν οι διαδικασίες με τις συναλλαγές και ο τρόπος πληρωμής των προμηθευτών και των παραγωγών - μελών. Οι εκπρόσωποι των συνεταιριστικών φορέων ζήτησαν να ολοκληρώσει η κυβέρνηση το ταχύτερο δυνατόν την συμφωνία με τους εταίρους ώστε να σταθεροποιηθεί η οικονομία, να να βελτιωθεί η κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα αλλά και να εισρεύσουν χρήματα από τα κοινοτικά προγράμματα προς όφελος των αγροτών. Τέθηκε επίσης το θέμα της φορολόγησης των αγροτών, επισημαίνοντας ότι το ενδεχόμενο αύξηση του συντελεστή φορολόγησης στο 26% θα αποτελέσει "ταφόπλακα" για τον αγροτικό τομέα.
Η Φρόσω Καρασαρλίδου τόνισε ότι στο θέμα της φορολόγησης των αγροτών γίνονται προσπάθειες να βρεθούν αντισταθμιστικά μέτρα ώστε να μην επιβαρυνθεί ο κατ' επάγγελμα αγρότης με μια νέα δυσβάσταχτη φορολογία. Για το λόγο αυτό, όπως ενημέρωσε, υπήρξε σύσκεψη συναρμοδίων φορέων την περασμένη εβδομάδα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ πρόκειται να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη την προσεχή Τετάρτη παρουσία και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. «Ο αγροτικός τομέας αποτελεί στρατηγικής σημασίας επιλογή για την κυβέρνησή μας ώστε να εξέλθει η χώρα μας από την οικονομική κρίση. Γι αυτό και γίνονται προσπάθειες όχι μόνο εξεύρευσης εναλλακτικών πηγών φορολόγησης αλλά και στήριξης των αγροτών ώστε να ενισχυθεί παραπέρα ο αγροτικός τομέας. Παράλληλα δίνουμε μάχη για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος διακίνησης των προϊόντων και την καλύτερη λειτουργία των συνεταιριστικών οργανώσεων μέσα από την αξιοποίηση κοινοτικών προγραμμάτων και του νομοσχεδίου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς που θα έρθει για διαβούλευση το προσεχές διάστημα ώστε να πάρουν θέση και οι εμπλεκόμενοι φορείς», τόνισε η βουλευτής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ