Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Έτσι θα κατανεμηθούν οι έδρες στην Ημαθία

ΤΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΔ (ΑΝ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ 25%)
Βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων σε ολόκληρο το νομό Ημαθίας και όλα τα πολιτικά βλέμματα θα στραφούν για το πως θα κατανεμηθούν οι βουλευτικές έδρες. Η πρόβλεψή μας, η οποία στηρίζεται μέσα από τις πληροφορίες που έχουμε συλλέξει και το ανάγνωσμα του εκλογικού νόμου, είναι ότι το πρώτο κόμμα (που θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ) θα κερδίσει τρεις βουλευτικές έδρες, ενώ η Νέα Δημοκρατία (που θα έρθει δεύτερη) μόλις μια (αν φυσικά καταφέρει να πιάσει το 25% στην Ημαθία). Αξίζει να σημειωθεί πως...
αν οι Νεοδημοκράτες καταφέρουν να πιάσουν το όριο, κανένα μικρό κόμμα. δεν θα καταφέρει τελικά να βγάλει έδρα. Και αυτό γιατί τα δύο μεγάλα κόμματα θα ξεπεράσουν το 25% που αυτόματα σημαίνει ότι κατοχυρώνουν μια έδρα από την πρώτη κατανομή, ενώ οι υπόλοιπες δύο έδρες θα πάνε και αυτές στον ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας του μπόνους των 50 εδρών που κερδίζει πανελλαδικά το πρώτο κόμμα. Κατά την διάρκεια της βραδιάς, στους πίνακες των αποτελεσμάτων στην τηλεόραση, θα δείτε πολλές φορές οι έδρες να «παίζουν» ανάλογα με τα ποσοστά και ενδεχομένως μικρά κόμματα να βγάζουν έδρα στην Ημαθία. Αυτό όμως θα κρατήσει για μερικές ώρες, καθώς αργά τη νύχτα θα αλλάξουν οι συσχετισμοί με την καταμέτρηση των μεγάλων περιφερειών (ειδικά στην Β' Αθηνών) να αλλάζουν ολοκληρωτικά το σκηνικό. Εν κατακλείδι, όπως σας αναφέραμε και πιο πάνω, η εκτίμηση μας για το αποτέλεσμα στην Ημαθία, θα διαμορφωθεί στο 3-1.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν αποκλείουμε πάντως η Νέα Δημοκρατία να «πατώσει» τελικά στην Ημαθία και να μην πιάσει το όριο του 25%, οπότε την κερδίζει μικρό κόμμα. Πραγματικά, θα δώσει μάχη για την μια έδρα στο νομό Ημαθίας!!! 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ