Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Έξαλλος ο Δήμαρχος με τον Καλαϊτζίδη: «Εμ κερατάδες, Εμ δαρμένοι!!!»

«ΘΕΡΜΟ» ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟΡΩΝ 
Πραξικοπηματική πράξη χαρακτήρισε ο Δήμαρχος την κίνηση του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη, να συγκαλέσει, εν κρυπτώ, συνάντηση χθες στο γραφείο του, για το ίδιο θέμα που επρόκειτο να συζητηθεί σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο. Τη διαμόρφωση δηλαδή Κοινωνικής Σύμπραξης για την υλοποίηση του προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας Απόρων. Μάλιστα όπως είπε, όχι μόνο δεν καλέστηκε ο δήμος Βέροιας στη συνάντηση...
αλλά όπως πληροφορήθηκε από άτομα που παρευρέθησαν, ο κ. Καλαϊτζίδης τους έψεξε διότι λάμψανε δια της απουσίας τους. «Εμ κερατάδες, εμ δερμένοι», είπε φανερά ενοχλημένος ο Δήμαρχος. «Αυτά δυστυχώς είναι πράγματα παλιών δεκαετιών που δυστυχώς συμβαίνουν και τα καταγγέλλουμε. Αν αυτή είναι η συνεργασία για την οποία μας μιλούσατε κύριε Καλαϊτζίδη, δεν τη θέλουμε. Δε θα γίνουμε παιχνιδάκι για κανέναν κ. Καλαϊτζίδη και Αηδονόπουλο. Σε όλα υπάρχει μια ηθική τάξη και εμείς έχουμε μάθει να την τηρούμε».

Ο Δήμαρχος θέλοντας να βάλει τα πράγματα σε μια σειρά, κατέθεσε το χρονικό των γεγονότων. Είπε συγκεκριμένα: «Μετά από πολύ καιρό προεργασίας για το συγκεκριμένο θέμα, στείλαμε την προηγούμενη Παρασκευή πρόσκληση προς κάποιους φορείς, μεταξύ αυτών στη Μητρόπολη, τους άλλους δυο δήμους και την ΚΑΠΑ, για τη σημερινή συνάντηση. Τη Δευτέρα δέχτηκα τηλεφώνημα από την κ. Καρατζιούλα η οποία μου είπε πως μίλησε με τον αρμόδιο θεματικό αντιπεριφερειάρχη κ. Αηδονόπουλο ο οποίος την ενημέρωσε πως αυτό δεν είναι αρμοδιότητα των δήμων αλλά της Περιφέρειας. Της εξήγησα πως αυτό είναι λάθος και με παρέπεμψε τον κ. Αηδονόπουλο, ο οποίος με τη σειρά του μου είπε ότι συμφωνήσαμε με το Υπουργείο ότι είναι ένα πρόγραμμα που θα το κάνουν οι περιφέρειες και ότι είχαν προγραμματίσει και αυτοί μια συνάντηση σήμερα Πέμπτη, για την οποία δε λάβαμε πρόσκληση. Εξήγησα με τη σειρά μου στον κ. Αηδονόπουλο πως η περιφέρεια δεν έχει καμία κοινωνική δομή, όλες ανήκουν πρωτίστως στο δήμο».

Το λόγο πήρε και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, κ. Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, χαρακτηρίζοντας τη μέρα αυτή ένα βήμα εκφυλισμού και αποσάθρωσης της τοπικής αυτοδιοίκησης, διότι κανείς δε μπορούσε όπως είπε να χρειάζεται ένας λογιστής, ένας επιτηρητής να διαχειρίζεται προγράμματα για τα οποία είναι καθ' ύλην αρμόδιος ο δήμος. «Τι χρειάζεται η περιφέρεια αν είναι να χρησιμοποιηθούν οι δομές του δήμου; Είναι λυπηρό κάποιοι να θέλουν να παριστάνουν τους προστάτες»

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και ο πρόεδρος της ΚΑΠΑ κ. Κορωνάς, λέγοντας πως η κίνηση αυτή από την πλευρά της αντιπεριφέρειας έγινε δολίως, με σκοπό να εκμεταλλευτούν πολιτικά το θέμα. «Η περιφέρεια μας απέκλεισε, προφανώς για ευνόητους λόγους, παρέχοντας έτσι ελλιπή ενημέρωση στους φορείς που παραβρέθηκαν στη χθεσινή συνάντηση στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη. Ο δήμος Βέροιας υποστηρίζει όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες και των υπόλοιπων δήμων, με πάνω από 2000 ωφελούμενους.Έχουμε το know how. Να μη χαθεί ένα πρόγραμμα λόγω τεχνικής ανεπάρκειας», είπε ενώ δήλωσε πως έτσι δε μπορεί να συνεργαστεί μαζί τους.

«Ρίξτε νερό στο κρασί σας να μη χαθεί το πρόγραμμα...»
Παρόντες στη συνάντηση ήταν και οι φορείς που κλήθηκαν, πλην του δήμου Νάουσας, οι εκπρόσωποι των οποίων δήλωσαν μπερδεμένοι και έκπληκτοι από αυτή την πρωτοφανή κόντρα, προτείνοντας δήμο και αντιπεριφέρεια να τα βρουν, προκειμένου να μη χαθεί το πρόγραμμα από την κατάθεση δυο διαφορετικών προτάσεων που αφορούν την ίδια περιφερειακή ενότητα.  


«Αν φύγουν δυο προτάσεις ή θα ακυρωθεί το πρόγραμμα ή θα υπάρξουν πολύ μικρότερες απολαβές. Θα το χρεωθούμε εμείς που δε δείξαμε σύμπνοια», είπε ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης, Αρχ. Αθηναγόρας Μπίρδας. 
Πρωτοφανή χαρακτήρισε την κόντρα ο πρόεδρος του Δ.Σ. του δήμου Αλεξάνδρειας κ. Μπρουσκέλης, προτείνοντας τις δυο πλευρές να ρίξουν νερό στο κρασί τους και να τα βρουν.


«Δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα είναι επικεφαλής του προγράμματος, αρκεί να υλοποιηθεί. Έχουμε μπερδευτεί», είπε ο εκπρόσωπος της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί», κ. Καρατόλιος.
«Οι Ευρωπαίοι παίζουν πολύ καλά με τους ορισμούς και στο πρόγραμμα αναφέρουν τη λέξη municipal, που σημαίνει δήμος. Εγώ προσωπικά αν μου κατέθεταν από μια περιφέρεια δυο προτάσεις θα τις απέρριπτα και τις δυο», είπε ο κ. Κανάβας, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εργασίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ