Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τσιπουρίδου: «Άδικο το κλείσιμο του λιανεμπορίου - Θέλαμε να είμαστε ανοιχτά»

Άδικο θεωρούν οι έμποροι της Βέροιας την αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Σε αντίθεση με το πρώτο lockdown, που οι έμποροι ήταν αυτοί που πήραν από μόνοι τους την πρωτοβουλία να κλείσουν, αυτή τη φορά ήταν αντίθετοι με το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων. Αυτό μετέφερε μέσω του veriotis.gr η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας Αθηνά Πλιάτσικα - Τσιπουρίδου, ερωτώμενη για την αντίδραση του εμπορικού κόσμου στο άκουσμα του lockdown.

«Θέλαμε να δουλέψουμε. Θέλαμε να είμαστε ανοιχτά. Κανείς δεν ήθελε να κλείσει αυτή τη φορά. Σε αντίθεση με τον Μάρτιο που αποφασίσαμε και από μόνοι μας να κλείσουμε. Τότε η πανδημία ήταν κάτι άγνωστο για όλους μας», μας ανέφερε η πρόεδρος, σημειώνοντας πως δεν έχει παρατηρηθεί διασπορά του ιού μέσω του λιανεμπορίου και ειδικά τόσο οι καταστηματάρχες της Βέροιας όσο και οι καταναλωτές, τηρούν τα μέτρα προστασίας. Κάτι που φάνηκε όπως είπε και την παραμονή του lockdown, που παρά την ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση στην αγορά της Βέροιας, οι καταναλωτές φορούσαν μάσκα και τηρούσαν μόνοι τους τις αποστάσεις, ακόμα και σε ουρές που δημιουργήθηκαν στα ταμεία.

Τηλεφωνικές παραγγελίες στα καταστήματα της Βέροιας και διανομή στο σπίτι

Και μιας που οι καταναλωτές δεν μπορούν να επισκεφθούν τα καταστήματα, αυτή τη φορά οι έμποροι αποφάσισαν να μην τους αφήσουν παραπονεμένους, προσπαθώντας παράλληλα να μειώσουν όσο γίνεται τη «χασούρα» των τριών (ελπίζουν μόνο) εβδομάδων lockdown. Έτσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος απευθυνόμενος στο καταναλωτικό κοινό, ενημερώνει πως καθ' όλη τη διάρκεια του lockdown, οι καταναλωτές θα μπορούν να κάνουν τηλεφωνικά ις παραγγελίες τους από τα καταστήματα της Βέροιας και να τις παραλαμβάνουν με cοurier. Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Αγαπητοί καταναλωτές, φίλοι και πελάτες, 
από αύριο τα περισσότερα καταστήματα του λιανεμπορίου θα παραμείνουν κλειστά έως τέλος Νοεμβρίου. Ωστόσο μπορείτε να προμηθευτείτε ότι χρειαστείτε από τα καταστήματα της πόλης μας δίνοντας την παραγγελίας σας είτε τηλεφωνικά είτε μέσω διαδικτύου και η παράδοση θα γίνει με κούριερ στον χώρο σας. Για οποιαδήποτε απορία και εύρεση καταστήματος επικοινωνήστε με τον εμπορικό σύλλογο. Σας ευχαριστούμε που στηρίζεται σε αυτές τις δύσκολες εποχές για άλλη μια φορά την τοπική αγορά».

Φωτογραφία αρχείου: 14/3/20, την πρώτη μέρα του πρώτου lockdown

16 σχόλια:

  1. Αφού σας το έχουν πει οι πολιτικοί σας συνοδοιπόροι: οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν είναι ανταγωνιστικές και πρέπει να κλείσουν για να μείνουν μόνο οι μεγάλες που είναι ανταγωνιστικές. Αλλά επειδή οι μεγάλες δεν μπορούν να είναι ανταγωνιστικές απέναντι στις μικρομεσαίες, επιβάλετε το κλείσιμο των μικρών με ένα νόμο και ένα άρθρο. Τώρα πώς οι μεγάλες επιχειρήσεις θα γίνουν ανταγωνιστικές, όταν θα μείνουν μόνες τους, μην ρωτάτε εμένα. Καλύτερα να ρωτήσετε τους ψηφολήπτες σας δηλ την σημερινή κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πουλανε εμπορευματα, στηριζοντας τον κινοινδοπακιστανοσενεγαλεζοκτλπ εργατη.
    πουλανε καφε-αλκοολ στηριζοντας τον
    κενυαεθιοπαγουατεμαλοβραζινοβολιανο εργατη και ποτοποιες μεγαθηρια(πχ χαμστελ κτλπ) ολανδια-μεγαλη βρετανια κτλπ..
    και μετα εμφανιζονται σαν να κανουν πως κανουν κατι.
    ποσα αλλα θα μπορουσαν να γραφτουν?

    ΥΓ o covid-19 ειναι εδω φυσικα και πρεπει να προσεχουμε τιν λενε οι ειδικοι, ομως μηπως κατεδειξε και τις φουσκες του πολιτισμου μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ εάν λείψουν αυτές οι επιχειρήσεις μεταπώλησης ξαφνικά οι μεγαλοκαρχαρίες του εμπορίου θα σταματήσουν να παράγουν σε διεθνή ύδατα, να φορολογούνται σε παράδεισους και θα ανεβάσουν το μέσο μισθό στα 5.000 ευρώ.
      Οι τουρίστες θα σταματήσουν να έρχονται με συγκεκριμένες αεροπορικές, να κλείνονται all inclusive στα ξενοδοχεία και να αγοράζουν ότι τους πλασάρουν στα tour.
      Ο μικρομεσαίος επαγγελματίας είναι η βάση της οικονομίας και του ανταγωνισμού. Πρέπει να έχει ένα αξιοπρεπές εισόδημα για να ξοδέψει στην πόλη του και να κινήσει άλλα επαγγέλματα. Θα φορολογηθεί, θα αφήσει φπα, θα αγοράσει πρώτες ύλες από την τοπική αγορά.
      Ο μισθωτός των 400 ευρώ των μεγαλοκαρχαριών δεν μπορεί ούτε να εξασφαλίσει τη διαβίωση του δυστυχώς και δεν θα ανακυκλώσει το χρήμα με τον ίδιο τρόπο στην τοπική κοινωνία.
      Την επόμενη δε φορά που θα δεις κάποιον από τους ιδιοκτήτες αυτών των μεγαλοτεράτων να αφήνει 1 ευρώ στην πόλη σου να με φωνάξεις να τον κεράσουμε και κάτι μην τον βάλουμε και μέσα!
      Το πρόβλημα της παραγωγής σε συγκεκριμένες χώρες είναι το αποτέλεσμα της παγκοσμιοποίησης. ΔΙΑΛΕΞΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ που να πουλάνε Ελληνικά προιόντα, δέξου ότι θα πληρώσεις κάτι παραπάνω και στήριξε την τοπική αγορά.... ελπίζω ότι για να γράφεις όλα τα παραπάνω αυτή ειναι η καταναλωτική συμπεριφορά σου!

      Διαγραφή
    2. 9:42 συγχυστηκες απο την αληθεια και ατακτα ηθελες κατι να απαντησεις χωρις συνοχη. προφανως και καποιος θα μεταπουλαει αλλα πλεον ολοι θελουν να μεταπωλουν και μαλιστα οι περισοτεροι δεν το εχουν στην πωληση. θα σου κανω μια ερωτηση εισαι ευχαριστημενος απο το οτι η πολη μας δεν παραγει σχεδον τιποτα?

      Διαγραφή
  3. Κα ΠΡΟΕΔΡΕ.ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΜΥΑΛΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΞΥΠΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΛΛΑ...ΜΗΠΩΣ ΟΛΟΙ ΣΑΣ Η` ΤΟ 85% ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΤΡΕΧΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ Ν.Δ.???ΜΗΠΩΣ ΠΑΤΡΟΝΑΡΑΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ.????ΜΗΠΩΣ ΤΡΕΧΑΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΗΣ Ν.Δ.????ΑΥΤΟΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΤΑΜΕΙΨΟΥΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΑΣ,ΘΑ ΣΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝΕ ΕΝΤΕΛΩΣ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΣΤΗ ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΛΥΚ/ΑΤΑ.ΛΥΠΗΡΟ ΑΛΛΑ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ. ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΠΗΡΑΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ Ο ΑΔΩΝΙΣ???? ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΑΣ....ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ .Υ/Γ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ, ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ????ΑΛΛΑ...ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΣΤΟ ΦΩΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είχαν τηρηθεί τα μέτρα από όλους,δεν θα χρειαζόταν να κλείσουν όχι μόνο τα καταστήματα του λιανεμπορίου,αλλά ούτε και της εστίασης!
      Έτσι δεν θα είχε και επιχείρημα η κυβέρνηση,που κατά την άποψή σου θέλει να τους εξοντώσει!

      Διαγραφή
    2. η πρωτη σωστη απαντηση που διαβασα εδω μεσα! στα σχολεια δεν κολλαει, στις τραπεζες δεν κολλαει στις εκκλησιες δεν κολλαει αλλα στο εμποριο και στον καθαρο αερα κολλαει. σκεφτειτε ποιον θα στηριξετε στις επομενες εκλογες.

      Διαγραφή
  4. κακως εκλεισε το λιανεμποριο. οχι οτι θα υπηρχε κινηση και δουλεια αλλα τουλαχιστον θα γινοταν κατι. ενας ενας μεσα οι πελατες(;;;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ὅσῳ ἡ διακυβέρνησις εἶναι ἕρμαιο σατανιστῶν καί ἐμμονικῶν «εἰδικῶν» ἀπό τά ΑΒ καί τά Lidl, ὁ ἐγκλεισμός εἶναι μονόδρομος. Αὐτά τά δένδρα τέτοιους σαπρούς καρπούς παράγουν._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΣΤΗ ΓΡΑΦΗ ΟΤΙ ΘΑ ΚΟΙΤΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΛΕΠΕΤΕ,ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΟΙΧΤΕΙ Η ΔΟΙΑΝΕΙΑ ΑΝΩΘΕΝ ,ΜΑΤΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ

      Διαγραφή
  6. το τερματισες..........ποιο καμενος δε γινεται να εισαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 41 "φυγαν" σημερα..απ τις 1/11 μεχρι τωρα εχουμε 200 νεκρους μεχρι τελςο του μηνα θα φυγει ενα χωριο ολοκληρο κ η αλλη μας μιλαει για το λιανεμποριο...τι προτιμα πλουσια κ στο "τσουβαλ" η ζωντανη κ να χρωσταει..συνελθετε ορισμενοι κ αντιληφθείτε το ποσο σοβαρα ειν τα πραγματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 41 έφυγαν και οι 38 ήταν με σοβαρά επικείμενα νοσήματα και ηλικία πάνω από 80 ετών μην τρώτε το παραμύθι.... σαφώς και πρέπει να προσέχουμε και ότι υπάρχει αλλά δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα . Θα το δείξει η ιστορία.

      Διαγραφή
  8. ΜΑΘΕΘ ΚΘΑΠΛΕΘ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΘ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κα Τσιπουρίδου, βλεπατε τους συναδέλφους σας στα καφέ να έχουν τα τραπεζοκαθίσματα κολλητά το ένα με το άλλο και ο κόσμος να κάθεται σχεδόν αγκαλιά. Όλο το καλοκαίρι αυτό, μέχρι και την Παρασκευή. Τα έβλεπε αυτά ο εμπορικός σύλλογος και δεν έκανε τίποτα. Δεν ξέρατε οτι θα κλείνατε και εσείς με την ανεύθυνη στάση των συναδέλφων σας; Ή δεν θέλατε να έρθετε σε ρήξη μαζί τους; Συνυπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση είσαστε Και εσείς όπως και όλοι οι εμπορικοί σύλλογοι ανά τη Χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τσανακτσιδης Δημητρης11 Νοεμβρίου 2020 στις 3:38 π.μ.

      Προφανώς και υπήρχαν συστάσεις στην δημοτική αστυνομία αλλά και στην αστυνομία για τον συνωστισμό ιδίως σε κάποια καφέ.... από και πέρα εμείς δεν είμαστε όργανα της τάξης.... εμείς στα καταστήματα μας λειτουργούσαμε με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Παρόλα αυτά μας έκλεισαν και κάνονταςια βόλτα έξω από τράπεζες , Γερμανό και σούπερ βλέπεις ουρές...να κάνουμε πλάτες όμως όχι άδικα.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ