Quantcast

http://picasion.com/

Το πιο πράσινο νησί της Μεσογείου απέχει 4 ώρες από τη Βέροια

Η Σκόπελος είναι ένα απ’ τα ωραιότερα νησιά της Ελλάδας και το πιο πράσινο της Μεσογείου. Κερδίζει τους φυσιολάτρες με τις πανέμορφες παραλίες, τις κατάφυτες πλαγιές που φτάνουν ως τη θάλασσα, τα μονοπάτια που απλώνονται από τη μια άκρη στην άλλη ανάμεσα σε ελαιόδεντρα,
πεύκα και οπωροφόρα, αλλά δεν απογοητεύει και όσους την επιλέγουν για τις διακοπές τους, αφού διαθέτει όλα όσα χρειάζεται ο σύγχρονος επισκέπτης. Η Χώρα της θα σας κερδίσει αμέσως μόλις την αντικρίσετε, απ’ το καράβι ακόμα.


Χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω στο λόφο, με τα κατάλευκα σπιτάκια να ξεκινούν από το λιμάνι και να φτάνουν ως την ακρόπολη της αρχαίας Πεπαρήθου, θα σας δώσει τη δυνατότητα να περπατήσετε στα καλντερίμια της ώσπου να φτάσετε ψηλά στο κάστρο, απ’ όπου η θέα στο Αιγαίο είναι εκπληκτική.


Μια γεύση από την ιστορία και την παράδοση του νησιού θα πάρετε από τα εκθέματα του λαογραφικού μουσείου, ενώ δεν θα πρέπει να παραλείψετε μια επίσκεψη στο φωτογραφικό κέντρο. Στα εκθέματα του πρώτου περιλαμβάνονται παραδοσιακά χειροποίητα κεντήματα, αντικείμενα από νυφική κρεβατοκάμαρα, κεραμικά, πίνακες, μικρογραφίες πλοίων, τοπικές ενδυμασίες και άλλα αντικείμενα.


Στο κέντρο φωτογραφίας θα δείτε έργα ξένων και Ελλήνων φωτογράφων, ενώ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες διοργανώνονται εκεί ενδιαφέρουσες εκθέσεις και εκδηλώσεις. Οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μοναστήρια και οι εκκλησιές είναι άφθονα και προκαλούν κι αυτά το ενδιαφέρον των επισκεπτών με την ιστορική τους σημασία. Αυτό βέβαια που συγκεντρώνει τον περισσότερο κόσμο είναι οι εκπληκτικές παραλίες του νησιού και κυρίως αυτές που εκτείνονται από τη Χώρα ως τον οικισμό Γλώσσα.


Ο Στάφυλος με τη μοναδική αμμουδιά, τις σπηλιές και τα βράχια, ο Πάνορμος με τα βαθιά νερά, ο γραφικός Αγνώντας, η Μηλιά με την τεράστια παραλία όπου μπορείτε να εξασκηθείτε στα αγαπημένα σας σπορ, ο Έλιος, το Βελανιό είναι κάποιες από τις ακρογιαλιές στις οποίες θα απολαύσετε τα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου.


Αξέχαστη εμπειρία για τον ταξιδιώτη είναι και η επίσκεψη στα Σεντούκια. Πρόκειται για αρχαίους λαξευτούς τάφους στο βουνό Καρυά, πάνω από το μοναστήρι του Αγ. Ευσταθίου. Η θέα απ’ το συγκεκριμένο σημείο φτάνει μέχρι την Αλόννησο, τη Σκιάθο και το Πήλιο, ενώ όταν ο καιρός το επιτρέπει, διακρίνονται η Χαλκιδική και ο Όλυμπος!


Στη Γλώσσα, περπατώντας στα στενά πλακόστρωτα σοκάκια, ανάμεσα στα σπιτάκια με τις λουλουδιασμένες αυλές, θα ζήσετε μια ακόμα ξεχωριστή εμπειρία, ειδικότερα αν επισκεφτείτε το Γυναικείο Συνεταιρισμό όπου θα σας προσφέρουν αυθεντικά τοπικά γλυκίσματα.


Περιτριγυρισμένο από πεύκα και ελιόδεντρα, στη συνέχεια της Γλώσσας, βρίσκεται το Λουτράκι, το δεύτερο λιμανάκι του νησιού, όπου έχουν βρεθεί ίχνη από ρωμαϊκά λουτρά, τείχη από την ακρόπολη της αρχαίας Σελινούντας και ο ναός της Αθηνάς από τον 5 π.Χ. αιώνα. Από τη γνωριμία σας με το πανέμορφο νησί της Σκοπέλου δεν θα μπορούσε να λείπει η μύηση στην ντόπια κουζίνα.

Στα παραδοσιακά ταβερνάκια των σκοπελίτικων χωριών σερβίρεται η πασίγνωστη τυρόπιτα, γευστική αστακομακαρονάδα, ροφός στιφάδο, κρέας με κυδώνια και άλλα πιάτα που θα σας παρασύρουν σ’ ένα ασύγκριτο γαστριμαργικό ταξίδι. Εκεί που το πράσινο των δασών ενώνεται με το έντονο μπλε του Αιγαίου, εκεί που ο οικολογικός παράδεισος συναντά και εναρμονίζεται με τις σύγχρονες ανέσεις, εκεί αναζητήστε το μέρος των ονειρικών διακοπών σας.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ