Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

10 λόγοι που φέρνουν την Λευκάδα στην κορυφή των καλοκαιρινών τάσεων

Σίγουρα θα έχεις δει τη Λευκάδα σε τόσες φωτογραφίες, ώστε θα τη νιώθεις οικεία ακόμα και αν δεν έχεις πάει ποτέ. Οι παραλίες της κατέχουν κορυφαία θέση παγκοσμίως, καθώς συνδυάζουν όλα τα μαγικά στοιχεία του Ιονίου: ατελείωτες αμμουδιές και απέραντο γαλάζιο, λευκούς
βράχους και πυκνό πράσινο στο φόντο. Λιγότερο γνωστά ίσως είναι τα πεζοπορικά μονοπάτια και τα χωριά του νησιού, ενώ ακόμα πιο γοητευτική κάνει τη Λευκάδα η εύκολη πρόσβαση οδικώς από τη Βέροια (3 ώρες και 24 λεπτά - 311 χιλιόμετρα).


Αν το Πόρτο Κατσίκι ήταν άνθρωπος, θα ήταν supermodel


Φαντάσου τις παραλίες της Λευκάδας να κάνουν πασαρέλα… Σίγουρα η παραλία Πόρτο Κατσίκι θα ήταν η απόλυτη σταρ. Συνδυάζοντας το συγκλονιστικό τοπίο των βράχων με την γραφική παραλία και το γαλάζιο της θάλασσας, σίγουρα και μόνο να βρεθείς εκεί χαζεύοντας από ψηλά τους λουόμενους αποτελεί μια μαγευτική εμπειρία.




Ένα μονοπάτι με 100 σκαλοπάτια, σμιλεμένα στο βράχο, σε οδηγεί στην παραλία, για πιο εύκολη πρόσβαση όμως έχεις και την εναλλακτική να πας με καραβάκι από το Νυδρί ή την Βασιλική. Ότι και αν κάνεις ένα είναι βέβαιο: εδώ θα νιώσεις να πρωταγωνιστείς, στο δικό σου προσωπικό, εξωτικό photoshoot.



Εγκρεμνοί: Μοιάζει με Καραϊβική, είναι Λευκάδα


Μια αμμουδιά μήκους 2 χλμ. και μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της, αν και τα γαλαζοπράσινα, κρυστάλλινα νερά και η λευκή άμμος σου θυμίζουν μέρη πιο εξωτικά. Οι Εγκρεμνοί μπορεί να είναι ο απόλυτος «κράχτης», όμως μην ανησυχείς, είναι τόσο μεγάλη παραλία που δε θα νιώσεις ποτέ την πολυκοσμία. Προσβάσιμη παραλία με καραβάκι από το Νυδρί ή τη Βασιλική, συμπληρώνει την καθηλωτική ομορφιά της με το άγριο, βραχώδες φόντο της.




Νιώσε την κοσμοπολίτικη ενέργεια στο Κάθισμα


Η πιο κοσμοπολίτικη παραλία της Λευκάδας θα γίνει σίγουρα και η αγαπημένη σου! Εκτός από το μοναδικό της vibe, εδώ θα βρεις όσα χρειάζεσαι για να περάσεις μια ολόκληρη μέρα στην παραλία, όπως ομπρέλες και ξαπλώστρες, εστιατόρια, beach bars και κέντρο θαλάσσιων σπορ.






Απόλαυσε μια μέρα στην παραλία Κάθισμα


Όσο χαλαρώνεις στην αμμουδιά, μπορεί να περάσει από πάνω σου και ένα παραπέντε -ξεκινούν τις πτήσεις ακριβώς από πίσω στου, πάνω στους λόφους, ενώ αν μείνεις όλη τη μέρα θα ανταμειφθείς με ένα θεαματικό ηλιοβασίλεμα.





Η λίστα με τις «καλύτερες παραλίες» συνεχίζεται…


Διακοπές στη Λευκάδα σημαίνει ότι μπορείς κάθε μέρα να επιλέξεις μια διαφορετική παραλία, ανάλογα με τη διάθεση και τα ενδιαφέροντά σου, και πάλι να νιώθεις ότι κάτι σε σπρώχνει να εξερευνήσεις όλες τις υπόλοιπες. Στη δυτική πλευρά του νησιού θα βρεις την «τριλογία της άμμου», δηλαδη το Αβάλι, τη Μεγάλη Πέτρα και τα Καβαλικευτά (κοντά στο χωριό Καλαμίτσι) αλλά και τον γραφικό Άγιο Νικήτα (αγαπημένο προορισμό για οικογένειες). Κοντά στην πρωτεύουσα της Λευκάδας βρίσκεται ο Άη Γιάννης, κορυφαία επιλογή για λάτρεις του wind και του kitesurfing και στα νότια το Αγιοφύλλι με τα γαλαζοπράσινα νερά του. Εκτός από αυτές τις παραλίες, μην ξεχάσεις τη Βασιλική, κοντά στο ομώνυμο χωριό, αγαπημένο σημείο των σέρφερ και γνωστό για το ετήσιο διεθνές φεστιβάλ θαλάσσιων σπορ που φιλοξενεί.







Εδώ σε υποδέχονται το κάστρο και η θάλασσα


Αν φτάσεις εδώ με το αυτοκίνητο, σίγουρα την πρώτη εντύπωση δε θα κερδίσουν οι παραλίες. Τα ερείπια του κάστρου επάνω στο νησάκι θα μαγνητίσουν την προσοχή σου και θα σου προκαλούν το ενδιαφέρον όλο και πιο πολύ όσο προχωράς επάνω στην πλωτή γέφυρα που ενώνει το νησάκι με τη στεριά. Αυτό είναι σίγουρα ένα σημείο που αξίζει τον κόπο να επισκεφθείς ξανά για να εξερευνήσεις ένα εξαιρετικό δείγμα αρχιτεκτονικής οχυρού από τον 13ο αιώνα, γνωστό στους Ενετούς ως Αγία Μαύρα. Εννοείται πως και εκεί δεν αποχωρίζεσαι το μαγιό σου… Ακριβώς δίπλα βρίσκεται η Αμμόγλωσσα, μια φανταστική παραλία για δροσερές βουτιές μετά τις εξερευνήσεις σου.


Βολτάροντας γύρω από την πόλη


Στην πόλη της Λευκάδας θα σε εντυπωσιάσουν πολλά πράγματα, ξεκινώντας από τη σύγχρονη και καλά εξοπλισμένη μαρίνα χωρητικότητας άνω των 600 ιστιοπλοϊκών σκαφών και γιοτ. Αν ακολουθήσεις τον παραλιακό δρόμο γύρω από τη μαρίνα, θα φτάσεις σε μια ξύλινη γέφυρα-σήμα κατατεθέν του νησιού και φανταστικό σημείο για να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα. Ακριβώς απέναντι βρίσκεται η αφετηρία του κεντρικού πεζόδρομου της πόλης, που όσες φορές και αν τον περπατήσεις, καμία δε θα μοιάζει με την προηγούμενη. Ναι, εδώ υπάρχει πάντα ένα καινούργιο κατάστημα, καφέ ή μπαράκι για να ανακαλύψεις.








Πεζοπορία στους παραμυθένιους καταρράκτες Νυδρί


Βγαίνοντας από την πόλη θα βρεις και κάτι που ίσως δεν περίμενες... καταρράκτες! Που; Στο Νυδρί! Δεν είναι απλά καταπράσινο, αλλά και λοφώδες. Αυτό σημαίνει ότι έχει να σου προσφέρει και πεζοπορικά μονοπάτια. Ο πιο διάσημος καταρράκτης βρίσκεται στο τέλος ενός μονοπατιού που ξεκινάει στο παραθαλάσσιο χωριό Νυδρί (εναλλακτικά μπορείς να ξεκινήσεις τη διαδρομή σου στη Ράχη). Οι καταρράκτες Νυδρί, όπως έχει καθιερωθεί να λέγονται, βρίσκονται σε ένα ιδιαίτερα όμορφο σημείο και σχηματίζουν μια λίμνη, τέλεια για αναζωογονητικές καλοκαιρινές βουτιές. Άλλα πεζοπορικά μονοπάτια που αξίζει τον κόπο να εξερευνήσεις ξεκινούν στα χωριά Άγιος Νικήτας και Βασιλική.



Εξερεύνησε τα χωριά στην καταπράσινη ενδοχώρα


Απόλυτο must όποτε και αν επισκεφθείς τη Λευκάδα είναι να εξερευνήσεις τα χωριά της, ιδιαίτερα εκείνα γύρω από την Καρυά, στην καρδιά του νησιού. Η Καρυά είναι το μεγαλύτερο και πιο ζωντανό λευκαδίτικο χωριό με εντυπωσιακά σπίτια, ατμοσφαιρικά δρομάκια και όμορφα καφέ.



Θαλασσινές γεύσεις (και άλλες ντόπιες νοστιμιές)

Όταν μιλάμε για Λευκαδίτικη κουζίνα, συνήθως αναφερόμαστε σε ό,τι βγάζει η θάλασσα: μπακαλιάρο, καλαμάρι, ξιφία, χέλι, καβούρι και σαρδέλες (αγαπημένο πιάτο των ντόπιων). Άλλες νοστιμιές του νησιού είναι το αυγοτάραχο, το σαλάμι αέρος και οι φακές που παράγονται με τον παραδοσιακό τρόπο στο ορεινό χωριό Εγκλουβή. Αξίζει τον κόπο να επισκεφθείς την Εγκλουβή και να συναντήσεις τους ντόπιους παραγωγούς αυτής της ιδιαίτερης ποικιλίας φακής, που φημίζεται για τη γεύση και την ευκολία της στο βράσιμο. Η Λευκάδα παράγει ακόμα εξαιρετικό ελαιόλαδο και κρασί, ενώ υπάρχουν και ορισμένα οινοποιεία που μπορείς να επισκεφθείς.




Βάλε πλώρη για Μεγανήσι (και πολλές ακόμα παραλίες)


Πριν αποχαιρετήσεις τη Λευκάδα, γύρισε στη θάλασσα. Νοικιάζοντας ιστιοπλοϊκό με skipper θα μπορέσεις σαλπάροντας από το Νυδρί να εξερευνήσεις όλες εκείνες τις πανέμορφες παραλίες που μέχρι τώρα είχες μόνο ακουστά. Μια ακόμα τέλεια επιλογή είναι να περάσεις από τα Πριγκιπονήσια στον κόλπο Νυδρί και να κατευθυνθείς προς το Μεγανήσι: μια πράσινη νησίδα σε σχήμα ερωτηματικού κοντά στη νότια ακτή της Λευκάδας. Εδώ υπάρχουν πολλά να κάνεις, όπως να εξερευνήσεις το Σπήλαιο Παπανικολή και πολλές, όμορφες παραλίες. Αθερίνος, Φανάρι, Πόρτο Ελιά και Λιμνονάρι είναι κάποιες μόνο -οι πιο γνωστές. Εμείς σου προτείνουμε φυσικά το κάτι παραπάνω… Ο Αη Γιάννης, η Λουτρολίμνη, τα Αμπελάκια και το Πασουμάκι είναι παραλίες που πρέπει να δεις. Αναρωτιέσαι γιατί; Για να συμπληρωθεί το παζλ «τοπ εξερευνήσεις στη Λευκάδα».


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ